M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Daha önce başarmıştık, yine yaparız!

Daha önce başarmıştık, yine yaparız!

Hata kabul edilmez bir maçtı.

Her iki takımın da ‘varlık-yokluk’ maçıydı.

Konyaspor ya havlu atacak veya lige tutunacaktı. Hatayspor da sıralamadaki yeri itibarıyla Konyaspor’dan farksızdı. Küme mücadelesi veren her iki takımdan Konyaspor’un kazanması halinde Hatay ile Konyaspor arasındaki puan farkı 1’e düşecekti. Konyaspor için 6 puanlık maçtı.

Hava ve sahanın zemini top oynamaya çok müsaitti. Ama her şeyden önce seyirci tribündeki yerini almıştı. 12. adam üstüne döşen son görevini yerine getirmek için stadyumdaydı.

İlk yarı başa baş bir mücadele vardı. Ancak Hatayspor’un daha sonuç getirici ataklar geliştirdiğini gördük.

İkinci yarıda Sokol Cikalleshi’nin sert şutu yan filelerle buluştuğunda taraftar ‘gol’ diye havaya sıçradı. Ancak top yan filelerle buluşmuştu. Sevincimiz kursağımızda kaldı.

Ardından ataklarımız devam etti. Seyircinin de katkıları ile takım daha iyi oynamaya başladı. Bunun semeresini birkaç dakika sonra gördük. 52. dakikada Uğurcan Yazgılı’nın jeneriklik golü ile 1-0 öne geçtik. Köşe atışından gelen topa havalanan Uğurcan müthiş bir vuruşla bizi öne geçirdi.

Golden sonra hem taraftar coştu hem oyuncular.

Sağlı sollu ataklarla Hatay kalesini yokladık. Atak oyunumuzun karşılığını almak fazla sürmedi. Ethemi’nin pasıyla ceza sahası içiresinde buluşan Oğulcan Ülgen durumu 2-0’a getirdi.

Özlemiştik bu ortamı. Özlemiştik güzel oynamayı, gol atmayı, sevinmeyi, coşmayı.

Birinci yarıdan eser yoktu Konyaspor’da. İlk yarıda korkak oynayan Konyaspor gitmiş yerine yeşil çimlere sığmayan yeni bir Konyaspor gelmişti. Belli ki devre arasında bir şeyler olmuştu.

İkinci golden sonra oluşan Hatayspor baskısını bertaraf etmek gerekiyordu. Bu dakikalarda bulabilecekleri bir gol her şeyi değiştirebilirdi.

Ancak baskının hakkından gelmeyi başarabildik. Ve sonrasında hem savunmada hem ileride tüm oyuncular olması gereken gibi oynamaya başladı. Koşan, mücadele eden, pes etmeyen bir Konyaspor vardı sahada…

76’da Doğukan’ın uzaktan şutu aklımızı başımızda aldı ama neyse ki az farkla dışarı gitti.

Son 10 dakikada her iki takımın hocaları da tam bir taktik savaşı verdiler. Hatayspor artık tüm riskleri göze alıyordu. Konyaspor ise paniklemeden kazasız belasız maçı bitirmeye odaklanmıştı. Konyaspor’un taktir ettiğim yönü bu dakikalarda dahi geri yaslanmaması idi.

Maç 8 dakika uzadı. İşte bu uzatma dakikaları geçmek bilmedi. 90 dakikadan daha uzun gibi geldi. Uzatmanın son dakikasında kalemizdeki tehlikeli pozisyonda kalecimiz başarılıydı. Jakup Slowik’i gereğini yaptı.

Ve maç 2-0 bitti. Tüm takımı ve teknik ekibi de kutluyorum.

Bu sonuçla lige tutunduk. Ve şimdi önümüzde her biri en az Hatay maçı kadar önemli 3 maç var. Pendik, Adana Demir ve Karagümrük. Bugünkü gibi oynarsak 9 puan almamız içten bile değil.

Ben inanıyorum. Neden olmasın. Daha önce başarmıştık, yine başarırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi