M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Gözlerime inanamadım! Yeniden Refah’ın Konya çılgın projeleri...

Gözlerime inanamadım! Yeniden Refah’ın Konya çılgın projeleri...

Konya medyasının duayen isimlerinden biri dün bana sordu: ‘Yeniden Refah Partisi’nin Konya için planladığı çılgın projeleri’ duydun mu?

‘Yok, ben bugün biraz ulusal takıldım. Ülke genelini ilgilendiren haberlere odaklandım.’ dedim.

‘Belli, duysaydın veya okusaydın yeninde durmazdın, ilk tepkiyi sen verirdin.’ dedi.

‘Allah Allah, ilk tepkiyi benim vereceğin bu çılgın projeler neymiş bakalım’ diye sorunca, bana bıyık altından gülerek “ Metro Konya’ya lazım değilmiş, bir de temeli atılan Kütüphane projesini iptal edip yerine yeniden belediye binası yapacaklarmış’ şeklinde cevap verdi.

‘Hadi ya’, diye bir söz çıkmış ağzımdan. ‘Bunu yazmalısın’ diye takılıp, uzaklaştı…

İnanmamıştım.

Bugün, ‘hani ya yazmamışsın’ deyince… ‘İnanmadım tabi ki, sana uyup yazar mıyım hiç, hak hukuk meselesi…’ cümleleri ağzımdan dökülürken ‘inanmıyorsan gazeteyi bulup bakalım’ dedi.

Bulduk gazeteyi. Konya yerel gazetesinde konuya ilgili haberde şu cümleler yer alıyor. “Biz Organize Sanayi Bölgelerinde konutlar üretip sanayi çalışanlarının erken saatte değil de tam saatinde işe gitmesini sağlayacağız. Konya’ya Metro gerekli değil. Metro Konya için uygun değil. Bunun yerine gidiş dönüşlü Metrobüs projesi yapacağız. Rayı projeye ihtiyaç yok. “ Aynen böyle yazıyor. Haberin bir başka yerinde de yapılmakta olan kütüphane projesinin iptal edileceği, yerine belediye binası yapılacağı geçiyor.

Gazeteyi bitirip karşıya baktığımda duayen gazeteci ağabey gülüyordu. Kahkahalarla gülerken telefonla iki kahve söyledi. ‘Yanında birer bardak da soğuk su olsun’ diye ekledi.

Ben şaşkınlığı hala üzerimde atamamıştım.

Gazete haberinden anlaşıldığına göre bu cümleleri Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Temel Peker söylemiş. Temel Peker kimdir, nerelidir, Konya’yı tanır mı, meselelerine vakıf mı bilmem. Ancak bu sözleri muhalefetten herhangi bir partinin bir temsilcisinin söylemesi garibime gitti. ‘Nerede Konya’nın Metrosu? Niye gecikti? ‘ diyeceğine, Metro Projesini iptal etmekten bahsediyor. Üstelik Metro projesine ‘gereksiz’ diyor. Raylı sistemlere de komple karşı olduklarını ifade ediyor. Aman Allah’ım bu yaşımda ben böyle saçma sapan muhalefet vaatleri de mi görecektim? Hiç mi dünya görmediler? Hiç mi Avrupa’daki büyük şehirlerin trafik sorununu nasıl çözdüğünü incelemediler? Vay başıma gelenleeeer…!

Üstelik ihalesi yapılıp temeli atılan kütüphane projesini de iptal edeceklerini söylüyor. Hem de il başkanı Peker söylüyor. Öyle sıradan bir partili de değil. Demek ki bu parti yerel iktidarı ele geçirse tıpkı İmamoğlu’nun temeli atılan Metro inşaatlarına toprak doldurduğu gibi toprak dolduracak.

Peker’i tanımadığımdan ona çok görmedim.

Ancak yanında daha o gün tanıttıkları Büyükşehir adayı Mehmet Köseoğlu’na çok gördüm.

Köseoğlu, güngörmüş bir belediyeci. Üstelik Özkafa döneminin ikinci adamı…

Bari, o itiraz etse…

Bari, o durumu düzeltse…

Bari, o bir şeyler söylese…

Bilemedim. Yeniden Refah Partisi’nin düştüğü bu hale üzüleyim mi, sevineyim mi? İnanın bilemedim.

Ama sanırım üzülmem lazım. Çünkü bu ülkeye bu şehre güçlü iktidar gibi güçlü, ne yaptığını ve yapacağını bilen, meseleler vakıf, sorun çözme odaklı muhalefet de lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi