M. Doğukan Akbıyık

M. Doğukan Akbıyık

Konyaspor’da değişim var mı?

Konyaspor’da değişim var mı?

Küme çizgisi mücadelesi veren iki takımın mücadelesi 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Genel oyuna bakıldığında karşılaşma maçın hakkı denilen bir sonuçla tamamlandı.

Her iki takımın kalecisinin hatasından kaynaklı ilk iki golle 1-1’lik beraberlik sağlandığında maç adeta sıfırdan başladı denilebilir. Rakip takımın kalecisinin hata yapması bizi ilgilendirmiyor. Ancak Bernardoni için aynı şeyi söylemiyoruz. Çünkü o bizim kalecimiz. Eğer Bernardoni bundan sonraki maçlarda da böyle goller yiyecekse işimiz var.

Sahip olduğumuz kadrodan hareketle deplasmanda alınan 1 puanı önemsiyorum. Yeri geldiğinde o 1 puan altın değerinde olabiliyor. Alanyaspor maçtan önce 10 puan ile 18’inc i sırada, Konyaspor ise 13 puan ile 15’inci sıradaydı. Alanyaspor’a mağlup olmamız halinde aradaki makas kapanacak ve o sevmediğimiz kırmızı çizgiye daha da yaklaşacaktık.

Konyaspor’da yönetim değişikliği ve hoca değişikliğinden sonra bir şey değişti mi?

Bu soruya cevap verebilmek henüz mümkün değil. Ancak Kasımpaşa ve Alanyaspor maçları üzerinden bir kıyaslama yapacaksak pozitif yönde bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Yeterli mi, elbette değil. Yine de kötüye giden bir takımdan iyiye giden bir takıma doğru gidiş varsa bunu memnuniyet verici bir gelişme olarak görürüz.

En azından sahada daha iyi mücadele eden bir ekip var. Oyuncular daha istekli görünüyor. Oyuncuların, yönetim değişikliğinden sonra mental olarak kendilerini daha iyi hissettiklerini tahmin ediyorum.

Önümüzdeki haftalara bir bakalım isterseniz.... İkinci yarıda korkulu rüya görmemek için devreye 20 veya üstü puanlarla girmekte fayda var. Önce kendi sahamızda Sivas ile karşılaşacağız. Şeb-i Arus günü İstanbul’da Fenerbahçe ile karşı karşıya geleceğiz. Sonra sırada Samsun, Kayseri, ve Galatasaray var. Fenerbahçe ve Galatasaray’dan puan çıkarmanın zor olduğunu varsayarsak Sivas, Samsun ve Kayseri’den puan veya puanlar çıkarmamız gerekiyor. Bu üç maçta 6 puan çıkarabilir miyiz? Zor ama imkansız değil. Kendi sahamızda Sivas ve Kayseri’yi yenersek sorun olmaz. En kötü ihtimal 1 galibiyet 2 beraberlik. Eder 5 puan. Toplamda 19 puana ulaşırız ki, bunu da önemli bir kazanım olarak görürüz.

Ancaaaaak.

Ara transfer döneminde mutlaka transfer yapmak gerekecek. Şimdiden nokta transferlere ihtiyaç var. Ömer Korkmaz yönetimi birinci sınavını işte bu ara transfer döneminde verecek. Bakıp göreceğiz.

Ben diyorum ki, madem iyiye doğru bir gidiş var. O zaman Sivas maçını gelin şenlendirelim. Taraftar ile önceki yönetim arasında bir soğukluk olduğunu bilmeyen yoktur. Şimdi yeni bir başkan, yeni bir yönetim var. O zaman gelecek adına geçmişe bir sünger çekelim, bir beyaz sayfa açalım.

Maç haftaya Pazartesi. Hafta içi olması işimizi zorlaştırıyor ancak kendi takımımız için bir fedakârlıkta bulunabiliriz. Saat 20.00’de Konya stadyumunu doldurabilirsek makus talihi değiştirme adına çok şey yapmış oluruz.

Bu durum, hem yeni yönetime hem de oyunculara büyük moral olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Doğukan Akbıyık Arşivi