Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bu son olsun

Bu son olsun

Salgın psikolojisinin hangi takımı nasıl etkilediğini tahmin etmek mümkün değil. Hangi futbolcunun Kovid-19 korkusunu nasıl yaşadığını kestirebilmek de olasılık dahilinde değil. 

Ekiplerden hangisinin  bu süreci avantaja döndürmek için çaba sarfettiği ise az çok ilk maçta anlaşılabilir. 

Bugün iki takım arasındaki mücadeleye baktığımızda Konyaspor’un içinde bulunduğu durumun farkında bir futbol oynadığını söyleyebilirim. Deplasmanda olmasına rağmen pozisyon üstünlüğü Konyaspordaydı. Biri ilk yarıda diğeri ikinci yarıda değerlendiremediği  yüzde yüzlük iki gollük pozisyon saç baş yoldurttu. 

Diyeceksiniz ki üstün oynamak neyi değiştirir, puanlar rakibe gitti. Haklısınız. İyi oynamak, istekli olmak, oyun üstünlüğüne sahip olmak iyi şeyler... Ancak puan alamadıktan sonra bir anlamı yok. Kendimizi  “iyi oynadık” diye teselli etmeye çalışıyoruz işte.. 

Kimi diyor ki, “6 puanlık maçı kaybettik.” Hayır 6 puan değil, tamı tamına 18 puanlık maçtı. Yeni Malatya, Kayseri, Çaykur Rize, Ankaragücü’nü de hesaba katmak gerekir. 

Evet, artık işin şakası yok. Ligden düşmeyi iliklerimize kadar hissediyoruz. Nasıl olacaksa, neyi değiştireceksek, ne yapacaksak...?olacak...değiştireceğiz...yapacağız... BU LİGDE KALACAĞIZ

BAŞKA YOLU YOK

Biz düşmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Düşünce doğrulmanın  ne kadar zor olduğunu, düşenin dostunum olmadığını, takıma başkan bile bulunamadığını, şehrin öksüz ve yetim kaldığını, seyircinin üzüntüsünü daha önce yaşadık. Bir daha yaşamak istemiyoruz. 

Bülent hoca maç sonu değerlendirmesinde “kazanacağımız maçı kaybettik” dedi. Ben de diyorum ki, “ne olur bir daha olmasın!”

Haftaya işimiz hiç de kolay değil. Avrupa için oynayan Sivasspor’u konuk edeceğiz. 

Nasrettin Hoca eşşeğini kaybetmiş ama pek üzüntülü görünmüyormuş. Sebebini sorunca Hoca; “bakmadığım bir şu dağ kaldı, orada da bulamazsan siz o zaman görün bendeki ağlamayı” demiş. Bizim de umudumuz kendi sahamızda oynayacağımız Sivas maçı. O maçı da alamazsak o zaman görün bizdeki ağlamayı..Çünkü daha sonraki maçımız İstanbul’da Beşiktaş ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi