Başkan Altay’dan Konya Hayvan Barınağı açıklaması: Denetimi artırıyoruz

Konya Hayvan Barınağı’ndaki olaya ilişkin Başkan Uğur İbrahim Altay, TRT Haber’e konuştu. Sivil toplum kuruluşları ile baroların barınakta inceleme yaptığını ve olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyleyen Altay, “Kameralar kurarak denetimi artırıyoruz” dedi.

Başkan Altay’dan Konya Hayvan Barınağı açıklaması: Denetimi artırıyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe eziyet edildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntüler üzerine hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan barınağında köpeğe eziyet eden Murat B. ile Sefa Ç.’yi gözaltına aldı.

TUTUKLANDILAR

Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli, buradaki işlemleri tamamlanmasının ardından ‘Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından "Bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi.

baskan-altaydan-konya-hayvan-barinagi-aciklamasi-denetimi-artiriyoruz.jpg

Konya'daki barınakta gerçekleşen olayın tekrarlanmaması için yeni çalışmalar yapılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TRT Haber’e konuştu.

"BARINAĞA KAMERALAR KURARAK DENETİMİ ARTIRIYORUZ"

Başkan Altay, barınaktaki denetimlerin artırılacağını vurgulayarak şu bilgileri verdi:

"Üzüntüsünü ifade eden ve tepkisini dile getiren tüm hayvanseverlere de ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu bizim eksiklerimizi görmemiz için bir fırsat oldu. Yaşanan elim olay bizi çok ciddi bir üzüntüye sevk etti. Tabi bu iki caninin yaptığından da tüm bu emeği heba etmek doğru değil. Burada çok uzun süredir büyük bir çaba ve gayret var. Hem STK'larla bundan sonra daha fazla çalışacağız. Sahiplendirme ile ilgili yeni çalışmalar yürütüyoruz, internetten bununla ilgili bir site açtık. Kameralar kurarak denetimi artırıyoruz."

baskan-altaydan-konya-hayvan-barinagi-aciklamasi-denetimi-artiriyoruz-002.jpg

'YETKİLİLER, BARINAKTA FİZİKİ OLARAK PROBLEM GÖRMEDİ'

Merkezin fiziki şartları da sürekli kontrol ediliyor. Altay, yaşanan olaydan sonra 24 saat geçmeden hem sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hem de baroların temsilcilerinin inceleme yaptığını ve burada fiziki olarak bir problem görmediklerini söyledi. Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan barınakları arasında bulunan tesis, 4 bin 500 hayvan kapasitesine sahip.

 

 

 

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.