Konya’da avukat Abdülkadir İnci’yi vuranlar için istenen ceza belli oldu

Konya Adliyesi’nin otopark girişinde, aracında Avukat Abdülkadir İnci’yi bacağından tabancayla vuran iki kişi için istenen ceza belli oldu. Zanlılar, 23 yıla kadar hapisle yargılanacaklar.

Konya’da avukat Abdülkadir İnci’yi vuranlar için istenen ceza belli oldu

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de, Konya Adliyesi’nin otopark girişinde yaşanan olayda, Avukat Abdülkadir İnci (42), Adliye Sarayı civarında görüştüğü İsmail E. (21) ve Kadir Ö. (33) ile tartışmış, ardından otomobiline binerek adliyeye doğru yola çıktığı sırada aracına binen iki zanlının silahlı saldırısında bacağından vurulmuştu.

TEK BAŞINA YAKALADI

Kaçmaya çalışan 2 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli Komiser Yardımcısı B.K. tarafından etkisiz hale getirilmiş, o anlar, güvenlik kamerasına anbean yansımıştı.

 

 

ZANLILAR İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Kadir Ö. (33) ve İsmail E. (21) hakkında, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli kasten yaralama" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 4 yıldan 23 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'VUR' DİYE BAĞIRIP ATLADI

Sabah’ta yer alan habere göre; Avukat Abdülkadir İnci, iddianamede yer alan ifadesinde, müvekkiline borçlu olan Kadir Öztaş ile sorunu görüşmek için, konum gönderdiğini ve adliye karşısındaki simitçide buluştuklarını belirtti. 

İnci, şunları söyledi:

"Müvekkilime bir borcu olmadığını söyledi. Duruşmam olduğu için aracıma gittim. Arkamdan gelip, rızam olmadan aracıma bindiler. Kadir Öztaş aracı adliyeye sürmemi istedi. Yaklaştığımda ise düz devam etmemi istedi. Niyetinin kötü olduğunu anladım ve adliyeye doğru sürdüm. İsmail Elmaağaç, 'Düz devam et yoksa vururum' dedi. Bu esnada Kadir Öztaş, arkada bulunan İsmail'e 'Vur' diye bağırdı ve araçtan atladı. İsmail de arkasından araçtan inerek ateş etti."

İki sanık, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.