Konya’daki cinayet gibi kazada sanık, tarlasını gerekçe gösterip tahliye istedi

Konya’da Bünyamin Öz’ün hayatını kaybettiği, eşi ve 3 çocuğunun yaralandığı olaya ilişkin açılan davada savcı mütalaasını verdi. Duruşmada söz verilen sanık Mustafa K, “Tarlamın ekilmesi gerekmektedir. Olayı bilerek yapmadım. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Konya’daki cinayet gibi kazada sanık, tarlasını gerekçe gösterip tahliye istedi

29 Mayıs 2022 Pazar günü Konya’nın Derbent ilçesinde meydana gelen olayda iddiaya göre; Bünyamin Öz, 42 AAD 039 plakalı otomobili ile Derbent ilçesinden bir yakınının nişanına katılmak üzere Konya’ya doğru ailesiyle birlikte yola çıktığı sırada başka bir aracın sıkıştırması sonucu kaza yaptı.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Kazada, 5 çocuk babası Bünyamin Öz olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Emine Öz (37), çocukları Beyza Nur (12), Ahmet Can (1) ve Muhammed İbrahim Öz (2) yaralandı.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı Bünyamin Öz tarafından sosyal medyadan yapılan canlı yayın tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntüleri izleyen jandarma ekipleri, Saraypınar Mahallesinden çıkışta Bünyamin Öz’ün yoluna çıkan bir otomobilin, seyir halindeyken Öz’e arkadan çarptığını, daha sonra sıkıştırdığını, bu sırada da olayın yaşandığını belirledi.

 

 

TUTUKLANDI

Bünyamin Öz ile aralarında daha önceden husumet olduğu öne sürülen ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan otomobilin sürücüsü Mustafa K, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan tutuklandı.

MÜTALAA VERİLDİ

Mustafa K’nın tutuklu yargılandığı davada, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, “Mevcut açıklamalar ışığında somut olay değerlendirildiğinde; maktul ve sanığın aynı köyde oturdukları, taraflar arasında tarla ekimi meselesi yüzünden bir takım anlaşmazlıkların olduğu, müşteki taraf her ne kadar sanığın olaydan önce maktule “lan sen daha ölmedin mi” şeklinde sözler söylediği iddia etmiş iseler de; sanığın bu iddiaları kabul etmediği, tarafsız tanıklarca da anılan sözlerin söylendiğine dair bir beyanın tespit edilemediği, olay günü sanığın tek başına, maktulün de yanında eşi olan müşteki ve mağdurlar olduğu halde ayrı ayrı araçlarla aynı istikamete doğru yola çıktıkları, araçların bir süre sonra birbirlerini takip eder şekle geldikleri, köy çıkışından itibaren mevcut olan değişik kamera görüntülerinde maktulün aracının önde, sanığın aracının ise arkada olacak şekilde seyirlerine devam ettikleri, sanığın aksi ispat edilemeyen savunmalarından ve görüntü kayıtlarından anlaşılacağı üzere sanığın maktulün aracını geçmeye çalıştığı ancak maktulün buna izin vermediği hususunun görüldüğü, taraflar arasında önceye bağlı anlaşmazlıklar nedeni ile trafikte birbirlerine yol vermediklerinin değerlendirildiği, önceye bağlı husumet iddiasının, olay anında yapılan takibin önceden planlandığını göstermediği, öldürme kastı ile takibe başladığını gösterir bir delil de elde edilemediği, sanığın maktulün aracını geçmesi üzerine bu kez aracını maktulün aracını sıkıştıracak şekilde yolun sağına doğru sürdüğü ve kendi aracının hızını aniden düşürdüğü, görüntülerden anlaşılacağı üzere her iki aracın da süratli oldukları ve sanığın bu ani manevrası sonucu maktulün aracının kontrolünü kaybettiği ve kazanın bu şekilde meydana geldiği, her iki aracında da süratli olduğu düşünüldüğünde sanığın çarpma kastı ile hareket etmesi halinde kendi aracının ve dolayısıyla kendisinin de zarar görebileceği, anlatılan tüm bu kabuller ışığında sanığın olursa olsun kastı ile hareket ettiğini gösterir yeterlilikte delil bulunmadığı, bu hali ile sanığın alınan adli ve kusur durumuna ilişkin raporlardan, dava dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerden anlaşılacağı üzere bilinçli taksir halinde söz konusu kazaya sebebiyet verdiği, bu şekilde ölüme ve yaralanmalara neden olarak üzerine atılı bilinçli taksir halinde ölüme ve yaralanmaya neden olma suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi.

konyadaki-cinayet-gibi-kazada-sanik-tarlasini-gerekce-gosterip-tahliye-istedi.jpg

BİLİRKİŞİ RAPORUNA YER VERİLDİ

Ayrıca mütalaada Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığının hazırladığı bilirkişi raporuna da yer verildi.

İşte raporda yer alan ifadeler:

Müteveffa sürücü Bünyamin Öz, sevk ve idaresindeki kamyonet ile meskun mahal dışı iki yönlü yolda seyri sırasında olay mahalline geldiğinde, gerek kamera görüntüleri gerekse tanık ifadelerinden anlaşılmakla, aracını kendi aracına doğru sürüp sıkıştıran şüphelinin arıcına karşı yavaşlayıp önlem almak yerine mahal şartlarının oldukça üzerinde hızla seyrini sürdürmüş, bu aracı dikkate alarak dikkatli ve emniyetli şekilde seyretmeye özen göstermemiş, bu haliyle, solundan gelip yakın mesafeden aracının önüne kıran bu araçtan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybedip yüksek hızı nedeniyle duramayarak yol dışı kalması sonucu meydana gelen olayda, dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareketiyle tali kusurludur. Sanık sürücü Mustafa K. ise sevk ve idaresindeki otomobil ile meskun mahal dışında iki yönlü yolda seyri sırasında olay mahalline geldiğinde, gerek kamera görüntüleri gerekse tanık ifadelerinden anlaşılmakla, sürekli taciz ettiği sıkıştırdığı müteveffanın idaresindeki sağ şeritte seyreden kamyonetin, sol şeridi takiben önüne geçip yakın mesafeden tehlikeli şekilde sağ şeride yönelerek direksiyonu önüne kırmasıyla, seyir durumunu bozduğu sürücü Bünyamin Öz'ün idaresindeki bu kamyonet ile yol dışı kaldığı olayda, kurallara aykırı hareketiyle asli kusurludur." şeklinde belirleme yapıldığı ortaya çıktı.

konyadaki-cinayet-gibi-kazada-sanik-tarlasini-gerekce-gosterip-tahliye-istedi-001.jpg

“TARLAMIN EKİLMESİ GEREKİYOR, TAHLİYEMİ İSTİYORUM”

Verilen mütalaanın ardından sanık hakkında son sözü soruldu. Sanık Mustafa K. “Olay nedeniyle üzgünüm. Çiftçiyim, tarlamın ekilmesi gerekmektedir. Bu işi bilerek ve isteyerek yapmadım. Eşim kanser hastasıdır. Karşı taraftan özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

konyadaki-cinayet-gibi-kazada-sanik-tarlasini-gerekce-gosterip-tahliye-istedi-002.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.