Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bir hata üç puan

Bir hata üç puan

Serkan nasıl yaptı o hatayı? Anlamak mümkün değil.

Kaza gibi düşünmek lazım. Bilerek, kasten yapmadı elbette... Ama bedeli ağır oldu.

Daha maçın birinci dakikasında 10 kişi kalmak, telafisi zor olan bir durum oluşturdu. 

Beklenmedik hata tüm takımın konsantrasyonunu bozdu. Bu basit  hatanın şokunu üzerimizden atamamışken golü kalemizde gördük. Duran toptan gol yedik. Üst üste yaşadığımız iki şok, tüm oyun disiplinimizi bozdu. 

Birinci yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da benzer bir şok yaşadık. Malatyaspor ikinci yarıya da golle başladı. 52. dakikada yediğimiz gole baktığımızda ilk dakikalardan itibaren girdiğimiz şoktan kurtulamadığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. İkinci golde savunmamızın hatasını Robin Yalçın affetmedi. Böylece her iki yarıda yediğimiz birer golle kendi sahamızda 2-0 kaybettik. 

Malatyaspor ofansif yönü daha güçlü bir takım. Etkili gol silahları var. Böyle bir takıma karşı yapılabilecek en büyük hata defansta eksilmek. O hatayı da yaptık. 

Ama hepsinden en kötüsü, kırmızı karttan sonra bir türlü toparlanamamamız. Maçlardaki her türlü olumsuzluğa hazır olmak lazım halbuki.. Bunu başaramadık. Böylece maçı da kaybettik. 

Sıralamada yukarılara tutunmak için stratejik bir haftayı kayıpla kapatmak kötü oldu. Basit bir hata çok şey kaybettirdi. 

Maçın beni sevindiren tarafı Serkan’ın hatasını olumlu yönlü motivasyona çevirmeye çalışan seyircimizin profesyonelliği. Seyircinin kasıtlı olmayan hatayı olumlulamaya çalışmasını alkışlıyorum.

Sergen Hoca bu sonuçla hafta içinde başkan değiştiren Beşiktaş’a göz kırptı. Yeni başkan ara dönemde hoca değiştirilebileceğini ima eden açıklamalarda bulunmuştu. Beşiktaş taraftarı sezon başından bu tarafa her maçta Sergen lehinde tezahüratlarda bulunuyordu. Beşiktaş’ın birkaç hafta içinde toparlanamaması Sergen Hoca’yı İstanbul yolculuğuna çıkarabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi