Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bu maçı iyi okumak lazım…

Bu maçı iyi okumak lazım…

Uzun yılların tecrübesiyle sabittir ki, Anadolu takımları büyük takımları yendikten sonra birkaç hafta kendilerine gelemezler. Uçuşa geçtiklerinden, ayakları bir türlü yere basmaz. Beşiktaş’ı yendiğimizde ‘eyvah’ dedim. Gitti birkaç hafta. Maalesef tecrübelerim beni bir kez daha haklı çıkardı. 

Önce Denizli’den çok rahat alabileceğimiz bir maçın ardından beraberlikle döndük, ardından Yeni Malatyaspor’a kendi sahamızda puan verdik. İnanın bana Beşiktaş galibiyeti olmasaydı, hem Denizli’yi hem Malatyaspor’u yenebilirdik. Katılırsınız-katılmazsınız, tecrübelerden kaynaklı böyle bir inanışım var. Bakalım haftaya Gaziantep’ten puanla dönebilecek miyiz? 

Konyaspor uzun bir sürenin ardından bugün sayıları az da olsa seyircisinin önünde oynadı. TFF’nin aldığı karar gereği localara yüzde 50 oranında seyirci alındı. Maç seyirci ile güzeldir. İnanın o az sayıdaki seyirci bile karşılaşmaya farklı bir güzellik kattı. İnşallah gelecek haftalarda stadyumun diğer kısımlarını da belirli oranlarda seyirci alırlar.  Tabi bu biraz da bizim elimizde. Maske-mesafe ve hijyen kurallarına yüzde 100 uymamız gerekiyor. Vaka sayılarının son bir hatadan bu tarafa artışa geçtiği söyleniyor. Aman biraz daha dikkat… 

Maça gelince… İki haftalık aradan sonra güçleri denk iki takım karşı karşıya geldi. Birinci yarıda bariz üstünlüğümüz vardı. Fırsatları değerlendirebilseydik durum farklı olabilirdi. İkinci yarıda ise Konyaspor’un yorulup oyundan düştüğüne şahit olduk. Özellikle milli maçlardan dönen oyuncular. İsmail Hoca da ikinci yarıda onları değiştirdi. İyi oynamamasına rağmen Yeni Malatyaspor fırsatı değerlendirerek 1-0 öne geçti. Sonraki dakikalarda hep biz oynadık. Karşılığını da aldık. Maç 1-1 berabere bitti. 

Galibiyet için oynayan iki takımın mücadelesi güzeldi. İki takımda da oturmayan bir şeyler var. Her iki takımın teknik direktörünün  maçı bu yönüyle değerlendirdiğini gördüm. Yani her iki taraf da bir hazırlık maçıymış  gibi baktı bugünkü karşılaşmaya… Doğru mu yaptılar. Evet, doğru yaptılar. 4-5 haftalık bir serinin ardından güçleri denk iki takımın yapacağı maçı bu yönüyle incelemek doğrudur. Eksikler, yanlışlar daha net görülür. Eğer bu maça Beşiktaş maçı gibi bakarsanız, yanlış yaparsınız. Çünkü oyuncular büyük takımlara karşı çok büyük bir motivasyon ile hazırlanmaktalar. 

İsmail Kartal bu maçtan çıkaracağı derslerle geleceğe hazırlık yapacak. Maçı iyi okuyabildiyse Gaziantep’ten galibiyet ile dönecek. Gaziantep deplasmanda da olsa çok rahat yenebileceğimiz bir takım. Bugünkü hatalarımızı yapmadığımız takdirde 3 puan bizim olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi