Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

İyi oynasak da gol atamıyoruz…!

İyi oynasak da gol atamıyoruz…!

Her iki Teknik Direktör de aynı fikirde.

“Penaltı gol olsaydı durum farklı olabilirdi.”

Futbolun kendi gerçekleri var. Onlardan biri de penaltıyı gole çevirememek… Yapacak bir şey yok.

Skubic’i suçlayamayız. Ama penaltıyı gole çevirebilseydik farklı bir sonuç çıkabilirdi.

Maça eksikliklerle başladık. Üç as oyuncumuz yoktu. İki takım arasındaki en büyük farklardan biri “futbolcu derinliği…”.  Büyük takım demek, yedek oyuncuları da kaliteli takım demektir. Başakşehir bugün bu avantajını iyi kullandı.

Nihayetinde basın mensuplarından gelen “Neden 5 futbolcu değişikliğinin tamamını kullanmadınız? “ şeklindeki soruyu İsmail Kartal hoca, “oyunu değiştirebilecek oyuncunun olmadığını düşündüm. “ mealinde cevapladı. Konyaspor 21 takımla oynanan ve pandeminin gölgesinde devam eden yeni sezonda bu sorunu daha çok yaşayacak gibi. Umarım sonraki haftalarda sakat veya hasta oyuncularımız olmaz.

Üstün oynadığımız dakikalar da oldu. Maç berabere bitebilirdi. 2-1’lik sonuç, net üstünlük ifade etmez. Konyaspor biraz daha derli toplu oynayabilseydi beraberliği kurtarabilirdi.

Şampiyon ile maçımız Başakşehir’in çıkışa geçtiği döneme denk geldi. İlk haftalarda çok kötü sonuçlar alan Başakşehir son üç haftadan bu tarafa iyi oynuyor. Futbol biraz da şans oyunudur derler. Diyenler haksız da değil. Belki ilk haftaların birinde karşılaşsaydık yenebilirdik.

Galibiyet hasretimiz dört maça çıktı. Önümüzdeki hafta İstanbul’da Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Üst üste iki büyük takımla oynamak ayır bir şansızlık. Puan çıkaramazsak küme çizgisinin altına inme durumu söz konusu olacak. Bu haftalarda sıralamayı sorun etmemek gerekir. Diğer birçok takıma göre bir maç eksiğimiz var. Daha doğrusu onların birer maçları fazla.  Ama yine de psikolojimiz negatif etkilenecek.

Geçen hafta da söyledim. İyi de oynasak, kötü de oynasak gol atamıyoruz. Sonuçta futbol gol atılarak kazanılan bir oyun. Bu sorunumuzu bir an önce çözmemiz gerekiyor. Eğer mevcut kadroyla bunu başaramayacak isek, ara transfer dönemine şimdiden hazırlık yapmak zorundayız. Ara transfere 2 ay kaldı. Bunun kararı önümüzdeki birkaç hafta içinde verilmeli. Aksi halde geçen sezon yaşadığımız kaosu bu yıl da yaşayabiliriz. (Allah esirgesin)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi