Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Serkan da olmasaydı...

Serkan da olmasaydı...

Konyaspor Süper Lig’de bugüne kadar Göztepe ile oynadığı dört maçta iki mağlubiyet iki de beraberlik almıştı. Göztepe, maç öncesinde istatistiksel olarak böyle bir üstünlüğe sahipti. 

Ancak Göztepe bu yıl lige iyi bir başlangıç yapamamıştı. Konyaspor ise oynadığı futbol ve aldığı puanlarla daha formda görünüyordu. 

Göztepe kendi saha ve seyircisi önünde siftah peşindeydi. Konyaspor ise puan veya puanlar alarak ileriye matuf rahatlamak istiyordu. Maç böyle bir atmosferde başladı.

Göztepe’nin şiddetle puana ihtiyacı vardı ve agresif oynaması bekleniyordu. Öyle de oldu. 

Maça baskılı başlayan Göztepe, 11. dakikada Mossoro ile kaleyi yokladı. Ardından Serdar Gürler denedi. Gürler’in aşırtma topunu Ali Turan çizgiden döndürdü. 

35. dakikada Serkan kalesinde devleşti. Soner’in köşeye gönderdiği topa olağanüstü uzanarak mutlak bir golü önledi.

50. dakikada ev sahibi ekipten Andre Poko'nun rakibine yaptığı sert müdahaleye hakem Özgür Yankaya sarı kartı gösterdi. Ancak VAR'dan gelen uyarı ile pozisyonu saha kenarına gelerek izleyen Yankaya, sarı kartı kırmızıya çevirdi. 

Her iki takımın filelerle buluşan topunu hakem ofsayt gerekçesi ile gol olarak değerlendirmedi. 

Gol 76. dakikada penaltıdan geldi. Penaltıya Konyaspor’dan Anicic’in rakip takımdan Halil’e ceza sahasında yaptığı müdahale sebep oldu. Penaltı atışını Alpaslan gole çevirdi. 

Göztepe bu maçtaki sonra puanını 5’e yükseltirken Konyaspor 6 puanda kaldı. 

Konyaspor geçen hafta Denizli deplasmanında oynadığı futboldan uzak bir görüntü sergiledi. Gol yollarında varlık gösteremeyen Konyaspor’un 90 dakika boyunca bir tek gollük pozisyon üretememesi tepkilere neden oldu. Serkan Kırıntılı’nın başarılı kurtarışları olmasaydı sonuç farklı olabilirdi. 

Geçen haftaki Konyaspor’u mumla aratan bu oyun çok düşündürücü. Ya bu 90 dakikayı hiç oynanmamış kabul edeceğiz ya da bir şeyler yapacağız. Zira bu oyunu oynayan takım Konyaspor olamaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi