Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

ÇAMURA SAPLANDIK - TAKTİK TUTMADI

ÇAMURA SAPLANDIK - TAKTİK TUTMADI

Ağır zemine alışkın olmayan temsilcimiz rakibin daha az hata yapması ve daha fazla istekli olmasıyla sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Mağlubiyetin asıl sebebini zemine bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Evet zemin gerçekten çok kötüydü. Su birikintisi değil resmen çamur deryası vardı sahada. Oyun oynamaya imkan vermedi ama aynı sahada rakibimiz de varı. Bizim kadar hata yapmadılar, pozisyonları daha etkili ve hızlı geliştirdiler, yağmur ve zemine rağmen ne yapılması gerektiğini daha iyi başardılar. Biz zemin kötü diye frene bastık. İstemedik... Bu zeminde alınacak 1 puanın bile iyi olacağını düşündük ve onun için uğraştık sanki. Zira öyle pozisyonlar yaşandı ki zemin dahi engel değildi olası bir gole, ancak biz başaramadık. Puan ya da puan alabilecek pozisyonlar ürettiğimiz maçtı. Zemin kadar taktik de hatalıydı, olmadı.

huseyin-taskiran.jpeg

Bu maçı tez unutalım. Unutmaktan başka çaremiz de yok. Kupa maçı öncesi bu ağır zeminde sakatlığın olmaması sevindiriciydi bizim için. Neticede bu ligi bu sene de orta sıralarda bitirme hedefine alıştırıldık. Gelecek maçlarda telafi edeceğiz. O yüzden kupa maçı daha önemli bizim için. Rakibimizin teknik direktörü ile yollarının ayrılması da bizim için avantaj olacaktır diye düşünüyorum.

*

Karagümrük karşılaşmasında yeni transfer Bytyqi de forma şansı buldu ve ilk maçında asist yaparak gelecek için bizi heyecanlandırdı.

Aynı maç ise bence maçın kötü performans sergileyen isimlerden biri Cikalleshi oldu. Bazı pozisyonlar ferdi hareket etmesi, atağı kesmesi, pozisyona dahil olamaması etkili oldu.

Ömer Ali... 67'nci dakika dahil oldu oyuna. Sadece girdi. Uzun zaman sonra maça dahil oldu ama geçen zaman pek bir şey değiştirmemiş.

Özetle zemin bahanesi ağır bassa da tam etkili değildi mağlubiyetimiz için. Eksikler ve ihtiyaçlar devam ediyor. Ara transfer döneminde bu defa oldu diyeceğimiz isimleri bekliyoruz.

*

Son olarak Galatasaray galibiyeti ardından Konya Store'da satışa çıkartılan tişörtlerden bahsetmek istiyorum.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı sezonun ilk maçında yendiğimiz için haklı olarak sevindik, sevinelim de. İstanbul takımlarına diz çöktürdük eyvallah. Ama bu kadarına gerek yoktu bence. Toplam 9 puan aldık... Ama Antep, Ankaragücü, Rize maçlarında neler kaybettik?

Konyaspor daha büyük düşünmeli. 9 puan kazandık diye bu eyleme imza atmamalı. Kupalar aldık, Avrupa'ya gittik, 3. olduk... O günlere yeniden ulaşmalıyız. Önceliğimiz bu olmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi