Muhammed Işık

Muhammed Işık

İlaç gibi 3 puan

İlaç gibi 3 puan

Denizlispor deplasmanından alınan 3 puan moral açısından çok iyi oldu. Beraberliklerin takımı olarak anılmaya başlayan Konyasporumuzun özellikle dış saha galibiyeti ile hanesine yazdırdığı üç puan gelecek haftalar adına da çok önemliydi. Henüz çok erken ama takımların moral açısından da puan cetvelinde hangi konumda olduğu önem kazanmaya başladı. Ligin ilk haftalarında takımların alışma sürecinde kazanılan puanlar çok önemli. İlk 3 haftadaki beraberliklerin ardından aldığımız galibiyet ilaç gibi oldu.

Maç özelinde Miya’dan özel olarak bahsetmek istiyorum. Maçın en etkili ismi olarak ön plana çıkan Miya’nın bu denli takıma alışması ve bütün atakların içinde yer alması doğru transfer olduğunu ispatlamış oldu. Umarım bu form grafiği süreklilik arz eder ve lige damga vurur. 2 maçta ve hazırlık maçında skora verdiği katkı ile dikkatleri şimdiden üzerine çekmeyi başardı. Kaleyi gördüğü an şut denemesi yapması da kendisine olan güvenin göstergesidir. Attığı golü çok beğendim. Top kontrolü, dönüşü ve köşeye bırakması rakip kaleciyi çaresiz bıraktı. Daha bu tip gollerini izleriz kanısı bende oluştu. Shangelia’nın da Miya gibi etkili olduğunu ve zamanla onun da Konyaspor’a katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Takımımızın ilk 4 hafta oynadığı futboldan kişisel olarak memnun olduğumu belirtmeliyim. Sadece gol yollarında sorun yaşıyoruz. Takımımızın oyun anlamında ne yaptığı belli bir sistemi var. Topla oynama yüzdesi, pas yüzdesi, pozisyon sayısı gayet iyi olmasına rağmen Bajic’in pozisyonları ezmesi gol sorunu yaşamamıza neden oluyor. Pozisyona giremeyen bir takım olsak iki haftada atılan üç gol için iyi demek mümkün ama ligin ilk dört haftasında girdiğimiz pozisyon sayısı ile kıyasladığımızda gol sorunu yaşadığımızı söylemezsek gerçekleri inkar etmiş oluruz. Miya, Ömer Ali, Milosevic ve Shengelia’nın yeterince pozisyon üreteceği konusunda içim rahat. Bajic ve Mücahit eğer biraz form tutarlarsa gol yüzdemiz de artar.

İlk dört haftada iki kez golsüz beraberlikle iki puan alan ve gol atamayan Göztepe ile oynayacağımız karşılaşma çok önemli bir maç olarak. Yine deplasmana gideceğiz ama galibiyetle dönmememiz için hiçbir sebep yok. Kendi sahasında Antalyaspor’a yenilen ve Denizlispor ile berabere kalan Göztepe bu maçta galip gelmek için riskler alacaktır. Aykut Kocaman’ın buna yönelik bir taktikle sahaya çıkacağından şüphem yok. Göztepe deplasmanından da galip geleceğimizi düşünüyorum. Kendi futbolumuzdan taviz vermezsek, kart konusunda sıkıntı yaşamaz ve sıra dışı bir sakatlık olmaz ise Göztepe maçından ümitliyim. Bu maç onlar için kurtuluş maçı gibi olacak ve bunu çok iyi fırsata çevirebilecek bir hocamız var. İnşallah Cuma akşamı Konya’ya 3 puanla dönen taraf oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Işık Arşivi