Muhammed Işık

Muhammed Işık

Golsüz olmaz!

Golsüz olmaz!

Sahaya çıkan kadroya baktığımda maç öncesi ümitlendim. Mutlaka galip geliriz diye düşündüm. Takımın iskeletinde bir değişiklik yoktu. Oyuncular birbirini tanıyan oyuncu grubu olduğu için takım oyunu anlamında zorlanmayız diye düşündüm.

Oyuna baktığımızda takım oyunu anlayışından asla taviz vermeyen bir Konyaspor izledik. Aykut Kocaman’ın kafasındaki oyun anlayışını takımın büyük oranla sahaya yansıttığını söyleyebiliriz. Tribündeki taraftarlardan da edindiğimiz bilgiler bu yöndeydi. Bu rakip karşısında yeterli olmasa da net pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Takımda Bajic hariç herkes iyiydi. Ben özellikle saha içerisindeki oyuncuların bir kişi hariç bu kadar hazır olmalarına sevindim. Ankaragücü karşısında 3 puan almamız lazımdı. Ankaragücü çok vasat bir takım görüntüsü verdi. Bireysel anlamda daha etkili ayakları var gibi görünse de, takım oyunu adına sınıfta kaldılar.

Konyaspor’un 2 sorunu var. Birincisi yazımızın başlığından da anlaşılacağı gibi gol problemi. İstediğin kadar iyi oyna, gol atamazsan iyi oyuna puan vermiyorlar. Gol yollarında ciddi sıkıntı çekmemek adına bu bölgeye mutlaka bir takviye yapılmalı. Bajic ve Mücahit’in yanına mutlaka etkili bir isim daha alınmalı. Bir sezonu sadece 2 golcü ile götüremezsiniz.

Diğer problemimizde kadro derinliği diye düşünüyorum. Takımdan ayrılan isimlerin performans noktasında sıkıntıları vardı ama yerlerini dolduramadık. Baktığımız zaman Traore, Fofana, Yatabare ve Jahovic ayrıldı ama Konyaspor ofansif anlamda sadece Bajic takviyesini yaptı. Şimdi Miya ile de anlaşıldı. Aksilik olmazsa o da Konyaspor forması giyecek. Tanıdığımız bildiğimiz bir oyuncu değil. İnşallah katkı sağlayan bir oyuncu olur. Bu yeterli mi? Elbette değil. Ben bu konuda hocaya ve yönetime güven noktasında aynı yerdeyim. Mutlaka gerekli çalışmalar yapılıyordur ama lig başladı. Artık son günleri beklemek yerine sezona iyi başlamak için takımın önceden oluşturulması planlanmalıdır. Erdon için de bir şeyler söylemek gerekirse ben onu heyecanlı buldum. Oynadıkça form tutacaktır. Koşan, çaba gösteren ve mücadeleden kopmayan bir yapısı var. Şans buldukça kendisini göstermeli ve formayı kapmak için elinden geleni yapmalı. Mücahit için de aynısını söyleyebilirim. Buldukları fırsatları iyi değerlendirirlerse formayı kaparlar. Aykut Kocaman’ın isimlere değil oynayana şans verdiğini biliyoruz. Onun için genç oyuncular çok çalışmalı ve sahaya adım attıkları an o ışığı vermeliler.

Bu hafta zor bir deplasman bizi bekliyor. Galatasaray kendi seyircisi ile buluşacak. Konyaspor’un seyirci baskısı yiyeceğini düşünmüyorum ama rakibe tribünden gelen coşkuyu hissettirip oyundan düşerseniz dağılırsınız. Konyaspor’un oyundan kopmaması önemli ama bir o kadar da rakibi iştahlandırmaması gerekiyor. Oyunu kilitleyebilirsek, kalemize yaslanmadan orta sahada üstünlük kurabilir ve top ayağımızdayken hızlı oynayabilirsek puan ya da puanlarla dönebiliriz. Son şampiyonla oynadığımızı ve onların kendi sahalarında ne kadar ateşli oynadığını asla unutmamalıyız. Aykut Kocaman’ın bu maça özel planı mutlaka olacaktır. Umarım bizim yüzümüzü güldüren bir plan olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Işık Arşivi