Müge Anlı 30 Ağustos'ta ekrana dönüyor! İlk gündem maddesi Büyükşen cinayeti

Müge Anlı, sezon arasını 30 Ağustos’ta tamamlıyor. Pazartesi günü yeni bölümüyle ekrana gelecek Müge Anlı’nın ilk gündem maddesi, Konya’da 3 yıl sonra aydınlatılan Büyükşen cinayeti olacak.

Müge Anlı 30 Ağustos'ta ekrana dönüyor! İlk gündem maddesi Büyükşen cinayeti

Müge Anlı, 14. sezonuyla ATV ekranlarından 30 Ağustos Pazartesi günü sevenleriyle yeniden buluşacak. Geride bıraktığı 13 sezonda 3212 kaybı bulan, 930 aileyi kavuşturan ve 181 faili meçhul cinayeti çözen Müge Anlı, yeni sezonuna Türkiye'nin günlerce konuştuğu Büyükşen cinayeti ile başlayacak.

Sabah’ın haberine göre; uzun süre Türkiye'nin gündemini oluşturan Metin ve Necla Büyükşen çifti cinayetindeki önemli gelişmeler ve daha önce hiç konuşulmayan pek çok ayrıntı ilk defa ekrana getirilecek.

muge-anli-30-agustosta-ekrana-donuyor-ilk-gundem-maddesi-buyuksen-cinayeti.jpg

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNİN BİLİNMEYENLERİNİ ANLATACAK

Cinayete kurban giden çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in çığlığına kulak vererek 10 deneyimli dedektiften oluşan özel ekibin kurulmasına aracılık eden Müge Anlı, operasyonların detaylarını, tutuklanan isimlerin cinayetle olan bağlantısını ve olay gecesi yaşananları görgü tanıklarıyla tek tek mercek altına alacak.

2021/07/19/osman-buyuksenin-yengesi-betul-buyuksen-ilk-kez-konustu-dikkat-ceken-sozlerle-tesekkur-001.jpeg

NE OLMUŞTU

3 Eylül 2018’de İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı eve giren kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi. Silahlı saldırgan, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de susturucu takılan tüfeğin tutukluk yapması sonucu saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölmüş gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Pencereden atlayınca ayağında kırıklar oluşan Büşra Büyükşen, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. O dönemde Büyükşen çiftinin oğullarından Uğur Büyükşen ve gelini Betül Büyükşen, üzerinde swap örnekleri çıkması ve daha önce mihr nedeniyle kavga ettiklerinin ortaya çıkması üzerine şüpheli olarak gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından çift serbest bırakıldı.

2021/07/20/buyuksen-cifti-cinayetinde-mavi-kapi-detayi-katil-evleri-mavi-renkli-kapi-nedeniyle-karistirmis.jpeg

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Geçen yıl kasım ayında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yeniden açılan dosya konusu, Müge Anlı’nın programında da ele alındı ve program sezon arasındayken sonuca ulaşıldı. Jandarma, İsmil Mahallesi halkının Büyükşen çiftinin, komşularını öldürmek isteyen kişiler tarafından yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği hakkında iddiayı da değerlendirmeye aldı. Jandarma, Esra Taş'ın sevgilisi Hüseyin K'den ayrılmasına sebep olarak gördüğü ailesi hakkında araştırma yaptırdığını, öldürülen Büyükşen çiftinin evinin de ailenin evine yaklaşık 500 metre mesafede olduğunu belirledi. Bu kapsamda Esra Taş da şüphe üzerine teknik ve fiziki takibe alındı. Araştırmanın kapsamını genişleten jandarma, Taş'ın Çumra ilçesinde çiftçilik yapan yeni sevgilisi Abdullah Başdemir'i de soruşturmaya dahil etti. Çalışmalar sonucu, 13 Temmuz'da düzenlenen operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtlarıyla, WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı. İncelemelerde ve alınan ifadeler sonucunda Abdullah Başdemir ve Esra Taş, 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen de 'kasten öldürmeye yardım etme' suçlarından tutuklandı. 4 kişinin tutuklanmasının ardından kiralık katil olduğu öne sürülen Abdullah Başdemir'in, çiftliğinde daha önce çoban olarak çalışan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek (39), Ankara'da gözaltına alındı. Konya'ya getirilen Uzbek, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

2021/07/24/buyuksen-cifti-cinayetinde-kiralik-katilin-asil-hedefi-konustu.jpeg

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Anne ve babasının öldürüldüğü saldırıdan sağ kurtulan ve gözaltına alınıp olayın aydınlatılması sonrası serbest bırakılan çiftin kızları Büşra Büyükşen, 3 yıldır baskı altında olduğunu ve çok zor bir süreç yaşadığını belirterek, “Bu 3 yıl benim için çok zor geçti. Baskı altındaydım. Bana, 'Sen çok film izliyorsun' diyenler oldu, 'Tutturdun bir türküyü' diyenler oldu.' Bırak artık bu hikayeyi gerçekleri anlat' diyen oldu. Televizyona çıktıktan sonra hadsizce yanıma gelip, 'Konuş' diyen insanlar oldu. 'Keşke sende ölseydin', diyenler oldu. İntihara sürükleyenler oldu. Çok şey yaşadım ve sabrettim. Allah yüzümüze güldü ve elhamdülillah çözüldü. Ben hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Sosyal medyada bile bana hakaret ve küfredip, insanlık dersi vermek isteyenler oldu. Hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

2021/07/18/busra-buyuksen-hic-kimseye-hakkimi-helal-etmiyorum.jpg

OTOPSİ SONUCUNDA KALP KRİZİ ÇIKTI

Büyükşen çifti cinayetinde, ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan tutuklu bulunduğu Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 17 Ağustos günü fenalaşan Mustafa Okşen, revire götürüldü. Burada doktorlar tarafından kalp masajı yapılan Okşen, ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde de yaklaşık bir saat kalp masajı yapılan Okşen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mustafa Okşen’in yapılan otopsisinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Okşen'den alınan örnekler, detaylı araştırma için de adli tıp kurumuna gönderildi.

2021/08/18/buyuksen-cinayetine-yardim-sucundan-tutukluyken-olmustu-mustafa-oksenin-cenazesi-aileye-teslim-edildi-002.jpg

TOPRAĞA VERİLDİ

Konya Şehir Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından Mustafa Okşen’in cenazesi, Karatay ilçesi İsmil Mahallesi meydanına getirildi. Okşen, çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.