Meram Belediyesi'nin yeni toplu konut projesi nerede inşa edilecek?

Turgut Reis Evlerine 30 binin üzerinde başvurunun olduğu Konya Meram'da yeni bir toplu konut projesi daha hazırlandı. Meram Belediyesi’nin yeni kooperatifi Fahrünnisa Evleri Konutları nereye yapılacak, başvurular ne zaman başlayacak?

Meram Belediyesi'nin yeni toplu konut projesi nerede inşa edilecek?

Konya Meram'da yeni bir toplu konut kooperatifi daha kuruldu: Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi.

Müjdeyi Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde dairelerine kavuşan hak sahiplerine anahtar teslim töreninde açıkladı. Kavuş "Büyük konut hamlesi ile inşallah önümüzdeki hafta yeni bir kooperatif için daha ön başvuruları almaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak 591 dairelik Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi'ne 32 bin 244 gibi rekor bir başvurunun olduğu Meram'da gözler Başkan Kavuş'un açıklayacağı yeni toplu konut kooperatifi hamlesine çevrildi.

Mustafa Kavuş, önümüzdeki hafta bir basın toplantısı düzenleyerek yeni kooperatifle ilgili detayları açıklayacak.

Başkan Kavuş, “Meram’ın yeni konut kooperatifi evleri nereye yapılacak? , “Kaç konut inşaa edilecek?” , “Üye aidatları ne kadar olacak? , “Peşinat kaç lira olacak?” , “Konutlar ne zaman teslim edilecek?” , “Başvurular nasıl yapılacak? ,  “Kimler başvuru yapabilecek?” sorularına cevap verecek.  

MERAM BELEDİYESİ YENİ KONUT KOOPERATİFİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un basın toplantısını önümüzdeki hafta çarşamba günü (15 Aralık 2021) yapacağı, Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi ön kayıtlarının da aynı gün alınmaya başlanacağı öğrenildi. 

2021/03/25/mustafa-kavus-003.jpg

MERAM FAHRÜNNİSA EVLERİ KONUT KOOPERATİFİNDE DETAYLAR NETLEŞİYOR

Haber Dairesi muhabiri, projeyle ilgili son çalışmaların yapıldığı yeni konut yapı kooperatifi ile ilgili detaylara ulaştı. Buna göre Meram Belediyesi'nin hayata geçireceği yeni toplu konut projesi Bedesten, Mevlana Müzesi, Kapu Camii ve Aziziye Camii'nin de içinde bulunduğu Konya'nın tarihi kent merkezine çok yakın bir konumda inşa edilecek.

Daire sayısı 1.000'in üzerinde olacak.

Bir bölümü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen, kalan bölümle ilgili de inşaat çalışmalarının devam ettiği Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooperatifi'ne de yakın bir konumda olacak yeni toplu konut hamlesinde iş yerleri de bulunacak. Üyeliğe başlangıç ve aidat ücretlerini belirleme çalışmaları da artık son aşamaya geldi.

Fahrünisa Evleri Konut Yapı Kooperatifinde rakamların Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi için belirlenen rakamlara yakın olacağı öğrenildi. 

2021/09/29/turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-3.jpg

YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR

Vatandaşların kooperatif sistemiyle ev sahibi olmaları için yoğun bir çalışma sürdüren Meram Belediyesi'nin bu yeni toplu konut hamlesine de Konyalıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Belediyenin ilerleyen süreçte yeni toplu konut hamleleri başlatmak için de çalışma yaptığı gelen bilgiler arasında...

MERAM BELEDİYESİ FAHRÜNNİSA EVLERİ KONUT KOOPERATİFİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ve detayları Çarşamba günü belli olacak yeni toplu konut kooperatifine ön başvuruların, Turgut Reis Evleri Konut Yapı Kooperatifinde olduğu gibi internet üzerinden online olarak yapılması, noter huzurunda yapılacak çekilişle kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların belirlenmesi bekleniyor.

2021/09/29/turgutreis-evleri-konut-yapi-kooperatifi-4.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.