Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

500 kere maşallah

500 kere maşallah

Öğrencileri Aykut Hoca'ya 500’üncü maçında güzel bir galibiyet hediye etti. Aykut Kocaman 500’e varan dördüncü teknik direktör olurken, bu rakamı yakalayan en genç hoca ünvanını da kazanmış oldu. Bu onun için ve ülkemiz futbolu için büyük önem arz ediyor. 

Geçen haftaki maç için futbolculara ne söylediysek şimdi tersini söylüyoruz. Konyaspor’a yakışan bir futbol sergilediler. Her takım yener yenilir. Futbolun kitabında bu var. Ama hiç bir çaba göstermeden yenilmek kabul edilemez. Bugünkü oyuna baktığımızda oyuncuların Göztepe maçından iyi bir ders çıkardığını söyleyebiliriz. 

Oturmuş takımlar için en kolay kazanılacak haftalardan geçiyoruz. Onuncu haftadan sonrası hele de ikinci yarı bu kadar rahat geçmeyecek. Bu haftalarda kazanılacak puanlar ilerisi için elimizi rahatlatacak. 

Kayserispor iyi bir başlangıç yapamadı. Ama bugün dirençli bir oyun sergiledi. Hakimiyetin çoğunlukla bizde olduğu maçı forse edebilecek pozisyonlar da ürettiler. Ancak genele baktığımızda üç puanı hak eden taraf bizdik. 

Bu arada bir tehlikeye dikkat çekmek istiyorum. Oyuncularımız ikinci yarının 15 dakikalık bölümünden sonra yorgunluk belirtisi gösterdi. Kayserispor bu dakikalarda tehlikeli ataklar geliştirdi. Ancak sonuca gidemedi. Her takım Kayseri gibi olmayabilir. 

Shengelia kendi kalemize attığı goldeki hatasını fazlası ile telafi etti. İleriki maçlarda da aynı gayreti göstermesi halinde konuşulacak bir oyuncu olur diye düşünüyorum. 

Bajic’e verilen tepkiyi haksız ve abartılı buluyorum. Bajic bu takıma çok şey katmış bir oyuncu. Kalitesi de tartışılamaz. Kolay değil bir Avrupa ve İstanbul tecrübesi yaşadı. Zamanla daha iyi oynayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. 

Haftaya deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağız. Kasımpaşa eski parlak günlerinden uzak bir görüntü sergiliyor. Böyle oynamamız halinde puan veya puanlarla dönmemiz işten bile değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi