Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Adana’da 'ne şiş yandı ne kebap!'

Adana’da 'ne şiş yandı ne kebap!'

Komşu iki şehrin dost takımlarının mücadelesinde puanlar paylaşıldı. Adana’da Ağustos ayına maç oynamak kolay değil. Sıcaklıkların normal değerlerin üzerinde seyrettiği şu günlerde sıcaklığa nem de eklenince oyuncular zorlandı. Konyaspor, üçüncü haftadan da puan çıkarma başarısı gösterdi.

Adana Demirspor uzun bir aranın ardından süper lige çıktı. Transfer döneminin en çok konuşulan takımlarının başında geliyor. Ses getiren transferler yaptılar. Aralarında Balotelli gibi dünyaca tanınan futbolculardan oluşan güçlü bir takım kurdular.

Ben, süper lige yükselen takımların ligi tanıyan oyuncular transfer etmelerinin daha doğru olacağına inanıyorum. Adana Demirspor öyle yapmadı. Dışarıdan çokça oyuncu aldı. Haliyle bu futbolcuların kaynaşmalarının zaman alacağı belliydi. Konya maçında bu sıkıntıyı belirgin bir şekilde gördük. Neyse ki bizim işimize yaradı.

Oyunda;  her iki yarının ilk bölümlerinde Adana takımı, son bölümlerinde Konyaspor etkiliydi. İlk iki maçını kazanmanın rahatlığı ile oynadı Konyaspor. Adana Demirspor ise iyi bir çıkış yapamamanın tedirginliğini yaşıyor. Ancak her şeye rağmen ilk 25 dakikada fırtına gibi estiler. Allah’tan o dakikalarda gol yemedik. Yeseydik oyunun gidişatı mutlaka farklı olacaktı. Özellikle maçın başında yüzde yüzlük pozisyonda kalesinde gole izin vermeyen İbrahim Sehiç’i tebrik etmek lazım.

Konyaspor ilk üç haftanın en başarılı takımlarından… Şimdi milli araya gidiyoruz. Eksikler görüldü, yanlışlar not edildi, sorunlu bölgeler ortaya çıktı. Türkiye liglerinde transfer sezonu henüz bitmedi. Bir haftalık bir süre var... Tüm takımlar gördükleri eksikleri bu bir hafta içerisinde yeni transferlerle tamamlamaya çalışacaklar.

Evet Konyaspor üç haftanın iyi takılarından. 20 takımın yer aldığı ve sezon sonunda 4 takımın düşeceği bir ligde mücadele ediyoruz. Allah göstermesin tabi ama sakatlıklar olacak, hastalıklar yaşanacak. Forvet hattına yapılacak takviyenin fayda sağlayacağına inanıyorum.

Sonraki maçımız İzmir’de. Rakibimiz ligin yeni, İzmir’in köklü takımlarından Altay. Altay yeni olmasına rağmen sezona iyi bir başlangıç yaptı. Başlarında Türkiye liglerini tanıyan, hoca olarak büyük takımlarda şampiyonluklar yaşamış bir teknik direktör var. Konyaspor’un arayı iyi değerlendirerek kendi sahasında oynayacağı bu maça moralli çıkması gerekiyor.

Taraftarlara da bir çağrımız var. Önce aşıya, sonra maça…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi