Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Bu maç neden gün ortası oynatıldı?

Bu maç neden gün ortası oynatıldı?

Güçlü ve iddiası olan bir takıma karşı oynadık. Hatayspor Süper Lig’e çıktığı ilk yıl fırtınalar estiriyor. Lige renk katan bir ekip.

Konyaspor tehlikeli sıralardan kurtulmanın verdiği rehaveti yaşıyor olmalı ki, bir türlü istediği sonuçları alamıyor. Hafta ortasında Rize’ye karşı alınan kötü mağlubiyetten sonra Hatay maçında umutluydum. Ancak olmadı. Kendi sahamızda ancak 1 puanla yetindik.

Maçın adaleti beraberlikti ve beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor, Rize maçında ders çıkarmış olmalı ki defansta fazla hata yapmadı. Ancak tam da burada kaleci İbrahim Sehic’e bir parantez açmak lazım. Gerçekten iyi oynadı. Türkiye aynı pozisyonda üst üste üç kurtarış yapan kalecimizi konuşuyor. Tebrik etmek lazım…

Konyaspor için bu maçlar gelecek yıl planlamaları için büyük önem arz ediyor. Her maçta alınacak ayrı dersler var. Rize maçında defans derinliklerinde oluşan boşlukları gördük, Hatay maçında ise son vuruşlarda etkili olamayan bir takım izledik. Yönetim de teknik heyet de mutlaka gerekli notları alıyordur. Daha şimdiden forvet hattının güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkmış durumda… Bunu bilmek için futbol profesörü olmaya gerek yok.

Gerçekten zor haftalardan geçiyoruz. 3 günde bir maçların olduğu bir dönem. Ayrıca Ramazan ayındayız. Ben anlamıyorum. Bu federasyon halkının yüzde 98’i Müslüman olan ve vatandaşlarının büyük bölümü oruç tutan bir ülkenin federasyonu değil mi? Maçlar da maç saatleri de neden Ramazan-ı Şerif dikkate alınarak ayarlanmıyor. Bazı takımlarda oruç tutan daha fazla oyuncu var. Bu durumda da ister istemez dezavantajlı bir durum oluşuyor. Konya o dezavantajlı takımların başında yer alıyor. Konya maçının gün ortasında oynanmasının sebebi nedir? Doğu illerinde maçlar saat 19.30’da, batı illerinde saat 20.30’da başlatılabilir. Eğer yayıncı kuruluş düşünülecekse, bazı maçlar saat 22.00’de de başlatılabilir. Zaten maçlar seyircisiz oynanıyor. Hatta hafta sonunda saat 23.00’de bile oynatılabilir. İnsanların bir bölümü hafta sonları sahura kadar uyumuyor. Zaten kısıtlamalar olduğu için insanlar dışarı da çıkamıyor.

Hafta ortası daha zor bir maçımız var. Konyaspor'un hafta içinde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile oynayacağı maçta Skubic ve Abdülkerim Bardakçı forma giyemeyecek. Sarı kart cezalısı her iki futbolcu da takımın bel kemiği oyuncuları… Galatasaray hem yönetimsel hem de oyun itibarıyla zor haftalar geçiriyor. Rize ve Hatay maçlarından dersler çıkarmayı başarabilirsek Çarşamba günü iftardan sonra saat 20.300’da oynanacak bu maçtan puan veya puanlar çıkarabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi