Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

İki ayrı devre, iki ayrı oyun…

İki ayrı devre, iki ayrı oyun…

İlk devredeki fırsatları biz değerlendirebilseydik, ikinci yarıdaki fırsatları ise Başakşehir değerlendirebilseydi durum farklı olacaktı.

Birbirine hiç benzemeyen iki yarı vardı bugünkü maçta.

Birinci yarıda atak oynayan, ofansif tarafı ağır, gole yaklaşan taraf Konyaspor’du. İkinci yarı ise durum 180 derece değişti. Sanki takımlar forma değiştirdiler. Bizim formaları onlar, onların formalarını biz giydik gibi… Şaşırtıcı bir durum…

Maçın adaleti beraberlikti, öyle de oldu. Yani ne şiş yandı, ne kebap…

Başakşehir 10 maçtır kazanamıyor. Geçen yılın şampiyon takımının düştüğü durum içler acısı.

Birkaç hafta önce hoca değiştirdiler. Bana göre yanlış karar verdiler. Aykut Hoca, sezon arası görev verilecek bir teknik direktör değil. Takımın psikolojisi üzerinde fazlaca etkisi olmayan, daha ziyade teknik yönü ağır bir hoca… Görüldüğü üzere Başakşehir’e o da çare olamadı.

Bu çare olmayacak anlamına da gelmez. Takımı bugünkü maçın ikinci yarısında oynattığı gibi oynatırsa sonuç alır.  Aykut Kocaman; Sergen Yalçın, Fatih Terim gibi takımı motivasyon üzerine kurmaz. Sayısal bir kafa yapısına sahiptir. Her şeyi matematik üzerine bina eder. Önce elindekini kaybetmek istemez. Her oyunda elinde olan 1 puandır. 1 puanı kaybetmeden aldığı her puanı kâr hanesine yazar. Özetle, Aykut hoca için eldeki kuş daime daldaki kuştan evladır. Bu sezon kaç maç oynanacak. 40 maç. Önce elindeki 40 puana bakar. Haddizatında öyle tahmin ediyorum ki 40 puan aynı zamanda kümede kalmanın kırmızı çizgisi olacak. Başakşehir’in puanı şu anda 26. Kalan Maç, 13. Başakşehir için kalan 14 puan alınamayacak bir puan değil.

Gelelim Konyaspor’a…  Konyaspor birinci devrede oynadığı gibi oynarsa sıkıntı yok. Ancak ikinci yarıdaki gibi oynarsa işimiz zor. Deplasmanda Başakşehir’den alınan 1 puan altın değerinde. Asla küçümsemiyorum. Ama ikinci yarıdaki düştüğümüz durumu iyi analiz etmemiz gerekiyor. Her takım Başakşehir değil elbette…

Haftaya işimiz zor. Kendi sahamızda oynayacağız ama rakibimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe bir türlü istikrarı yakalayamadı. Sakat oyuncuları var. Özellikle Gustavo, İrfan Çan, Perotti…  İyileşip de bizim maçta oynarlarsa işimiz biraz daha zorlaşır. Ama adı Fenerbahçe de olsa, yenilmeyecek bir takım değil.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi