Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Miya'nın maçı

Miya'nın maçı

Spor yazılarıyla Haber Dairesi’nde olmak büyük keyif. Haberin ustaları ile aynı adreste bulunmak güç veriyor insana. 

Konyaspor sevgisi hepimizin hücrelerine kadar sirayet ettiğinden, Konyaspor’dan taraf olacağımızın ta en baştan bilinmesi şartıyla okumanızı istirham ederim. 

Lige iyi bir başlangıç önemlidir. Konyaspor’un iyi bir başlangıç yaptığı söylenemez. Üç maç üç puan. Kazanılacak iki maçtan beraberlikle ayrılmak hiç de iyi olmadı. Ligin ilk 5 maçında 10 puan alan takım gelecek haftalarda çok rahat eder. Aslında ilk 5 maç, oturmuş takımların en büyük avantajıdır. Hocaları değişen, yeni bir ekiple yola devam eden ve bir alt ligden gelen takımların bocaladığı bu ilk 5 maçta heybesini dolduran ileride zorluk çekmez. Konyaspor ilk beş maçta çok rahat 10 puanın üzerine çıkabilecekken bu imkândan yararlanamadı. Ama 9 puana ulaşma şansı var. İlk 5 maçta 9 puan almak da önemlidir. Cuma günü Ege’nin bir diğer temsilcisi Göztepe’yi İzmir’de yenmek  zor değil. Göztepe sezona iyi bir başlangıç yapamadı. İlk galibiyetlerini alabilmek için çok agresif oynayacaklarını tahmin ediyorum. Biz sakin olabilirsek 3 puanı hanemize yazdırabiliriz. 

Çok rahat yenebileceğimiz Ankaragücü ve Antalyaspor maçlarından sonra gözler Denizli’ye çevrilmişti. Ne yalan söyleyeyim daha ilk maçında Galatasaray gibi geçen sezonun şampiyonu bir takımı 2-0 gibi net bir skorla yenen, ardından deplasmanda Antalyaspor gibi ligin güçlü ve köklü bir takımını da aynı skorla mağlup eden Yukatel Denizlispor’a karşı galibiyet beklemiyordum. Beraberlik iyi sonuç diye düşünmüştüm. 

Maçın genelinde baktığımızda Konyaspor’a hiç kimse bilinen Aykut Kocaman klasiği eleştirileriyle yüklenemez. Konyaspor, Denizli deplasmanında pozisyon zenginliği çok bir futbol oynadı. Kaçırılan gollük pozisyonlar değerlendirilebilseydi sonuç daha farkı olabilirdi. 

Denizli maçına Farouk Miya damga vurdu. Bu yıl takıma katılan Miya iyi bir kumaşın parçası olduğunu gösterdi. Fırtına gibiydi adeta. Attığı goldeki ustalığı, futbol otoritelerinin gözünden kaçmadı. Attığı gol haftanın gölü olabilecek kalitedeydi. Miloseviç’in içeriye çıkardığı topu sırtı kaleye dönük olmasına rağmen öyle güzel bir şeklide döndürüp vurdu ki, kalecinin yapacağı bir şey yoktu. Taraftarlar olarak Miya’dan ve diğer futbolculardan benzer güzellikle goller izlemek istiyoruz. 

Bu maç Konyaspor için ölçü kabul edilebilir mi? Bence edilir. 

Çünkü; lig başlayalı dört hafta oldu, takımlar aşağı yukarı yerli yerine oturdu. 

Çünkü;  deplasmandaydık. 

Çünkü; ilk üç hafta fırtına gibi esmiş iyi sonuçlar almış moralli bir takım ile oynadık. 

Çünkü; oynadığımız futbol da girdiğimiz pozisyonlar da göz doldurdu. 

Çünkü, eskisi-yenisi birbiri ile kaynaşmış bir ekip görüntüsü verdik. 

Göztepe’yi yenmemiz halinde daha bir morallenecek, kendimize güvenimiz artacak. Ben umutluyum, siz de umutlu olun. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi