Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Önümüzdeki maçı alamazsakkk…!

Önümüzdeki maçı alamazsakkk…!

Maçın analizini kafamda yapıp tam tuşlara basacakken İlhan Hoca’nın maç sonu değerlendirmesi geldi. Aklımı okumuş gibi… Yazmayı düşündüklerimi bir bir ifade etti. Ben de altına imzamı atıyorum.

Hoca’nın maç sonu değerlendirmelerinden de yola çıkarak şunları söyleyebiliriz.

Konyaspor İstanbul’a 1 puan hedefi ile gitti. Bunun için de gerekli taktikler oyunculara verildi. Oyuncular taktiklere birinci yarıda aynen uydular. Maç çok zevksizdi ancak hedeflenen sonucu varma yolunda Konyaspor lehine bir durum söz konusuydu. Fakat ikinci yarıda çok şey değişti.

Fatih Terim risk alarak Konyaspor defansını geçebilmek için oyuncularına ileride oynamalarını söyledi. Risk diyorum, çünkü bu durumda Konyaspor’un beklentisi olan kontrataklar gelişebilirdi. Konyaspor ikinci yarıda aktifleşen Galatasaray’a 87.dakikaya kadar direndi. Buraya kadarda her şeyin yolunda olduğu söylenebilir. Bazıları 87.daktikadaki golü kaza gölü olarak da değerlendirebilir. Ancak ben öyle değerlendirmiyorum.

İkinci yarıdaki oyun taktiği üzerinde fikir yürütmeye çalışalım. İlhan Hoca, Galatasaray’ın ikinci yarıda risk alacağını tabii ki biliyordu. Ve yine tabii ki bu riskin oluşabileceği kontrataklardan Konyaspor lehine sonuçlar doğabileceğini de düşündü. İşte mesele burada düğümleniyor. Beraberliği kafasına koyan Konyasporlu oyuncular defansı düşünmekten ileriye gitmeyi unuttular. Sadece unuttular mı? Hayır. Fırsatları değerlendirebilecek, ileride tehlikeler oluşturabilecek oyuncularımız yok. Yani işin özeti, tam da İlhan hocanın dediği gibi. Defansta iyiyiz, ileride kötü. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor.

Karşımızdaki takımın Galatasaray olduğunu düşünerek 1-0’lık sonucu doğal karşılayanlara gelince… Kesinlikle duyguları ile hareket ediyorlar. Maç biterken tabelada 1-0 yazıyordu ama sen gel onu ikinci yarının bitmek bilmeyen dakikalarına sor. Sehic’in kurtardıkları, direkten dönen top ve kaleyi bulmayan şutlar… Hepsinden de önemlisi neredeyse hiç olmayan ataklarımız.

Ancak, hiç tahmin etmediğimiz bir durum oluştu. Ben şahsen küme çizgisinin 40 puan olacağını düşünmüştüm. Alttaki takımlardan beklemediğim bir atak söz konusu oldu. Önce Erzurumspor ardından Kayserispor tahminlerimizi zorladı. Yılmaz Vural Erzurumspor’da öngörüleri altüst eden işler yapıyor. Yalçın Koşukavak da Kayseri takımının başında çıktığı ilk maçta ligin zayıf takımı Denizli’ye 6 gol attı. Buradan yola çıkarak bir sonraki maçımızı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Fatih Karagümrük iyi takım. İşimiz kolay değil. Ama yeniden o berbat küme düşme psikolojisini yaşamak istemiyorsak yenmemiz şart. Sonraki maçlarımız da öyle kolay maçlar olmayacak. Göztepe, Trabzon ve Antalya… Her an her şey olabilir. Ben son üç maça gelirken 10.sırada bulunan takımların küme düştüğü sezonlar bilirim. Şu anda küme hattı ile aramızda sadece 5 puan var. Kapatılmaz bir ara değil. Aman dikkat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi