Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

YAKIŞANI YAPTIK

YAKIŞANI YAPTIK

"Uzun bir aradan sonra yeniden kalemi elime aldıran Konyaspor'umuza selam olsun..."

Konyaspor 4-1 Beşiktaş

Son galibiyetini de attığı 4 golle süsleyen temsilcimiz dün tüm ezberleri bozarken gelecek haftalar için hayli moral depoladı.

Kadro derinliği, oyun dengesi ve oyuncu kalitesi olarak kıyas edildiği zaman mutlak galibiyeti Beşiktaş'a yazan futbol yorumcuları ve daha fazlası büyük bir hayal kırıklığına uğradı dün.

Düşünsenize! Kadrosu A kalite olmayan, sözde sıkıcı ve tamamen defans oyunu ile göze batan, geçen sezon düşme hattından son anda kurtulan Konyaspor, evinde ağırladığı Beşiktaş'a 4 gol atabilir miydi?

Maçın ardından da kimse Konyaspor'un galibiyetini konuşmadı. Konu Beşiktaş'ın mağlubiyeti oldu. Yayıncı kuruluşun spikeri bile gol heyecanını aktarmak yerine "Yok artık bu nasıl olur" tonlamasıyla maç sunuyordu. Gazeteler desen farksız. Hele sosyal medya! "Sezonun kalan maçlarında hiçbir takıma 3 gol dahi atamayacak Konyaspor'dan 4 gol yemek..." şeklinde tweet atan mavi tikli hesaplar bile vardı.

Ama tabela 4-1 Konyaspor lehine yazıyordu...

Anadolu takımları İstanbul'un şampiyon olmuş takımları ile maç yaptığında hep rakibin konuşulmasına alışkın zaten. Bunda bir sıkıntı yok! Var ama yok... Biz üst düzey oyun ile oynayıp rakibi baskı altında ve tabiri caizse eze eze yenmiş olsak bile değişmeyecek bu. Ancak biri de çıkıp der ki; "Konya çok iyi oynadı" Dün buna şahit olmadık.

Olmadık çünkü Konyaspor çok iyi oynamadı. İyi oynadı, güçlü oynadı, akıllı oynadı, kontrollü oynadı. Ama hala eksikliklerin olduğu bariz belliydi. Yediğimiz gol bunun en güzel örneği belki...

Ve maalesef galibiyetimizin en önemli mimarı  Beşiktaş forması giyen Vida oldu. Yaptığı hataları profesyonelce gole çevirmek, Konyalı tabiriyle "yakışanı yapmak" bize galibiyet getirdi. Maalesef diyorum çünkü bahsettiğim mecralarda Vida'nın hataları ile gol bulan Konyaspor imajı vardı.

Ancak bu hataları değerlendirmek de başarı sonuçta.

Vidaları sökünce keyif dolu ve bol gollü bir maç izledik.

huseyin-taskiran-haber-dairesi-konyaspor-besiktas-001.jpeg

Öyle ya da böyle KONYASPOR olarak dün YAKIŞANI YAPTIK!

Şimdi uzun bir maratonun başında olduğumuzu bilerek, rehavete kapılmayıp her maça aynı parola ile çıkmalıyız. Mutlak galibiyet!

İsmail Kartal ve ekibi kenarda, oyuncular sahada, şehir ve taraftar olarak her alanda hep birlikte yakışanı yapmalıyız.

Yönetimin de yakışanı yapacağına inanıyoruz. Mesela bu kadroya yakışacak, Konyaspor'umuza katkısı olacak sağlam transfer gibi... Çünkü hala eksiklerimiz var.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi