Konya Büyükşehir bu yıl Şivlilik hediyesi verecek mi? 2023

Bir Konya geleneği olan Şivlilik için geri sayım sürüyor. Peki, 2023 Şivlilik ne zaman, Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Şivlilik hediyesi dağıtacak mı, Şivlilik Çantası başvurusu nasıl yapılacak? Başkan Altay, bugün son rakamları verdi.

Konya Büyükşehir bu yıl Şivlilik hediyesi verecek mi? 2023

Çocukların heyecanla beklediği Konya geleneği Şivlilik için geri sayım sürüyor. Şivlilik için araştırmalar şimdiden başladı. Vatandaşlar, özellikle de çocuklar; 2023 Şivlilik ne zaman, Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Şivlilik hediyesi dağıtacak mı, 2023 Şivlilik Çantası başvurusu nasıl yapılacak? sorularının cevaplarını arıyor.

BAŞKAN ALTAY SON RAKAMLARI VERDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugün (6 Ocak 2023) düzenlediği basın toplantısında 2022 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı. Altay, hayata geçirdikleri projeler arasında, Şivlilik Hediyesi, İlk Oruç Hediyesi ve Güle Oynaya Camiye Gel Hediyesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

KAÇ ÇOCUĞA ŞİVLİLİK HEDİYESİ VERİLDİ

Başkan Altay’ın verdiği bilgiye göre; 2022 yılında 123 bin 682 çocuğa şivlilik hediyesi verildi. Şivlilik ve fener alayı kapsamında bugüne kadar toplam hediye verilen çocuk sayısı ise 332 bin 187.  

İLK ORUÇ HEDİYESİ

2022 yılında 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi verildi. Toplamda ilk oruç hediyesi verilen çocuk sayısı ise 136 bin oldu.

GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL

Güle Oynaya Camiye Gel projesinde de 2022 yılında 21 bin 184 çocuğa bisikletleri hediye edildi.

2023 ŞİVLİLİK HEDİYESİ VERİLECEK Mİ?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasında, bu yıl Şivlilik hediyesi verilip verilmeyeceğine dair bir açıklama yapmadı. Detayların, 26 Ocak 2023’deki Şivlilik öncesi açıklanması bekleniyor.

konya-buyuksehir-bu-yil-sivlilik-hediyesi-verecek-mi-2023.jpg

2023 ŞİVLİLİK NE ZAMAN?

Üç ayların gelişi dolayısıyla kutlanan ve bir Konya geleneği olan Şivlilik, 25 Ocak 2023 Çarşamba akşamı fener alayı ile başlayacak. 26 Ocak 2023 Perşembe günü de çocuklar Şivliliklerini toplayacak.

2021/02/09/sivlilik-nedir-bu-yil-sivlilik-yasak-mi-2021-002.jpg

ŞİVLİLİK NEDİR?

Konya’da Şivlilik kutlamaları Regaib Kandilinden bir gün önce Fener Alayı ile başlar. Akşam fenerleгini ellerine alan çocuklar, anne ve babalarıyla beraber sokaklara çıkarak fenerlerini yakar, neşeyle sokakları dolaşır. Ertesi gün ise Şivlilik günüdür. Regaib Kandilinin sabahında, ellerine poşet ve torbalarını alan çocuklar, ev ve iş yerlerini dolaşarak büyüklerinin kandillerini kutlar, “Şivlilik” diye bağırır. Ev sahipleri önceden hazırladıkları şekerleme, bisküvi gibi hediyeleri çocuklara ikram eder.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.