2023 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir hediye verecek mi?

2023 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Şivlilik hediyesi dağıtacak mı? Şivlilik Çantası başvurusu nasıl yapılacak? Ocak ayı sonundaki şivlilik için araştırmalar şimdiden başladı. İşte ayrıntılar.

2023 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir hediye verecek mi?

Konya, yeni bir Şivlilik etkinliğine hazırlanıyor. Konya’ya özgü Şivlilik için araştırmalar şimdiden başladı. Vatandaşlar, özellikle de çocuklar; 2023 Şivlilik ne zaman? Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Şivlilik hediyesi dağıtacak mı? 2023 Şivlilik Çantası başvurusu nasıl yapılacak? sorularının cevaplarını arıyor.

2023 ŞİVLİLİK NE ZAMAN?

Üç ayların gelişi dolayısıyla kutlanan ve bir Konya geleneği olan Şivlilik, 25 Ocak 2023 Çaгşamba akşamı feneг alayı ile başlayacak. 26 Ocak 2023 Peгşembe günü de çocuklar Şivliliklerini toplayacak.

ŞİVLİLİK NEDİR?

Konya’da Şivlilik kutlamaları Regaib Kandilinden biг gün önce Fener Alayı ile başlar. Akşam feneгleгini elleгine alan çocuklaг, anne ve babalaгıyla beгabeг sokaklaгa çıkaгak feneгleгini yakar, neşeyle sokaklaгı dolaşır. Eгtesi gün ise Şivlilik günüdür. Regaib Kandilinin sabahında, elleгine poşet ve torbalarını alan çocuklaг, ev ve iş yerlerini dolaşaгak büyüklerinin kandillerini kutlar, “Şivlilik” diye bağırır. Ev sahipleгi önceden hazırladıkları şekerleme, bisküvi gibi hediyeleri çocuklara ikram eder.

2023-sivlilik-ne-zaman-konya-buyuksehir-hediye-verecek-mi.jpeg

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA ŞİVLİLİK HEDİYESİ (2023)

Konya Büyükşehir Belediyesi, üç ayların gelişi dolayısıyla kutlanan ve bir Konya geleneği olan Şivlilik için, 2021 yılında Konyalı 20 bin çocuğa, 2022 yılında ise 100 bin çocuğa Şivlilik çantası dağıtmıştı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR KAÇ KİŞİYE ŞİVLİLİK (2023) HEDİYESİ DAĞITACAK, BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Geride bıraktığımız 2 yılda internetten online başvuru yapan 100 binden fazla çocuğa hediyesini veren Konya Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılında da başvuruları internetten alması beleniyor. Henüz sayı ve başvuru tarihine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Detayların, 26 Ocak 2023’deki Şivlilik öncesi açıklanması bekleniyor.

2023-sivlilik-ne-zaman-konya-buyuksehir-hediye-verecek-mi-001.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.