Konya’da pazarcı cinayeti! 8 sanığın cezası belli oldu

Konya’nın Selçuklu ilçesinde pazarcılar arasında çıkan kavgada 19 yaşındaki İsmail Kurul hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı. Olaya ilişkin davada 8 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Konya’da pazarcı cinayeti! 8 sanığın cezası belli oldu

Olay, 18 Ocak 2021’de Konya’nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde yaşanmıştı.

Alacak meselesi nedeniyle pazarcı esnafı arasında bıçaklı ve sopalı kavga çıktı. Olayda 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan İsmail Kurul (19) hayatını kaybetti. Kavgaya karıştığı tespit edilen 8 sanık hakkında dava açıldı.

8 SANIĞIN CEZASI BELLİ OLDU

Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Muhammet B. ile başka suçtan tutuklu Gökhan N, tutuksuz yargılanan Hüseyin B, Alişan B, Yaşar B. ve taraf avukatları katıldı.

konyada-pazarci-cinayeti-8-sanigin-cezasi-belli-oldu.jpg

İddia makamının mütalaasını tekrarlamasının ardından mahkeme heyeti, sanıklar Alişan B, Hüseyin B, Yaşar B. ve Muhammet B'ye maktul İsmail Kurul'a yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, cezayı "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimleriyle 15'er yıla düşürdü. Sanıklar, diğer sanıklara yönelik "kasten yaralama" eylemlerinden de 6 yıl 10 ay 15 gün ila 10 yıl 7 ay 14 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Hüseyin B'nin sanık Ahmet A'ya yönelik "silahla tehdit" suçundan ise beraatine karar verildi.

Kavganın karşı tarafı olan sanıklar Şevket M. ve Rahmi Ö, Ahmet A. ve Gökhan N'ye de "kasten yaralama" eylemlerinde 3'er yıl 2'şer gün hapis cezası verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.