Fatma Tunçer Öncü

Fatma Tunçer Öncü

Mustafa Abi'ye ayıp ettiler

Mustafa Abi'ye ayıp ettiler

Geçenlerde bir fotoğraf gördüm sosyal medyada.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş bir petrol istasyonunda arabasını yıkıyordu. Objektife yansıdığı kadarıyla gayet mutluydu bütün dikkatini yaptığı işe vermişti. Zira kendisini izleyen kişinin defalarca fotoğraf çektiğini fark etmemişti. İşte bu görüntü yüzlerce insan tarafından beğenildi ve paylaşıldı. O yüzlerce insandan biri de bendim çünkü günden güne içimizi karartan haberler yerine böylesine hoş bir kare herkese iyi gelecekti. 20 yıllık Meramlı olarak da attım başlığı “Bizim Meram’ın başkanı Mustafa Abi” 

Aradan iki gün geçmişti ki sosyal medyada bir fırtına koptu; “İçişleri Bakanlığı’nın uyarısını yok sayan AKP’li başkan toplu iftar yemeğine katıldı” başlıklı haberle Mustafa Kavuş hedef tahtasına konuldu.

Peki, konu neydi? Mustafa Kavuş Hocafakıh Parkını ve sosyal tesislerini Konyalıların sağlığı için gece gündüz çalışan filyasyon ekibine tahsis etmiş, akşam vakti de onları ziyaret etmişti. Ve Ramazan sebebiyle ziyareti de iftar saatine denk gelmişti. Sosyal medya hesaplarından da bu ziyareti duyurmuş önemli bir açıklama da eklemişti.  

Açıklamada “Belediyemize ait Hocafakıh Parkı ve tesisini koordinasyon merkezi olarak kullanan filyasyon ekiplerimizin iftar sofrasına misafir olduk. Bu bir iftar organizasyonu değil. Ailelerinden ayrı hemşehrilerimiz için fedakârca görev yapan ekip arkadaşlarımıza moral ve destek ziyareti.” ifadeleri yer alıyordu.

Yani özetlersek

1-    Ortada bir iftar organizasyonu yok. Filyasyon ekipleri zaten aylardır orada yemeklerini yiyorlar.

2-    Meram Belediyesi Hocafakıh Parkı ve tesisini filyasyon ekipleri için koordinasyon merkezi yaparak şahane bir işe imza atmış, bunu şimdiye kadar da konu bile etmemiş.

3-    Her gün yüzlerce sağlık çalışanına yemek ikram edilerek çalışma koşulları kolaylaştırılmaya gayret edilmiş.

4-    Ve Meram Belediye Başkanı sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla onları ziyaret etmiş.
Uzun lafın kısası açıklamada “bu bir iftar organizasyonu değildir” şeklinde net bir ifade olmasına rağmen birileri Mustafa Abi’ye çok ayıp etmiş.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tunçer Öncü Arşivi