Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Galibiyeti kaçırdık!

Galibiyeti kaçırdık!

Malatya’da Konyaspor adına sahada her şey vardı.

Takım oyunu oynadık. Deplasmanda olduğumuz halde ofansif futbolu tercih ettik. Çok sayıda gol pozisyonu ürettik. Futbolcular istekli oynadılar. Galip gelmemiz işten bile değildi.

Sorunun nerede olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Sorun forvet hattı.  Bajic ilk yarı tam bir golcü gibi oynadı. İki kaçırdı, penaltıdan da olsa bir attı. Aslında kaçırdı demek de yanlış olur. Malatya kalecisi Farnolle iyi kurtardı. Bajic’in uzun süreden bu tarafa devam eden suskunluğunu bozması hem kendi adına hem Konya adına önemli bir kazanç. Ancak aynı motivasyonu ikinci yarıda gösteremedi. Hoca’da haklı olarak değiştirdi.

Daha dikkatli olabilseydik ilk yarı işi bitirirdik. 3-0 öne geçebilirdik.  Ama olmadı. Son vuruşlarda kaleci Farnolle gole izin vermedi. İlk yarının sonlarına doğru Malatyaspor’de Chebake’nin kırmızı kart görmesi Konyaspor adına önemli bir fırsattı. Ancak bu fırsattan da yararlanamadık.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında da bariz Konyaspor üstünlüğü vardı. Bu dakikalarda bir gol atabilseydik Malatyaspor’un direnci kırılacak belki de farka gidecektik. Forvet eksiğimiz bir kez daha kazanmamızı engelledi.

Hikmet Karaman kurnaz ve teknik analizi iyi olan bir hoca. Futbolcu motivasyonunda da fevkalade başarılı. İkinci devrede sakatlıktan yeni kurtulan Bifouma’yı oyuna aldı. Bifouma tek başına  dengeleri değiştirdi. Biz 11 kişi ile Bifouma’yı engelleyemedik. Malatya 10 kişi kaldığı halde Bifouma ile oyunda dengeyi sağladı. İkinci yarının ortalarına doğru  ise tehlikeli olmaya başladı. Sonrasında golü de buldu. Malatya kaptanı Murat Yıldırım’ın uzaktan şutu gol olunca, 6 puanlık maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldık.

Malatyaspor’un 88. Dakikada defansın arkasına sarkan topuna ceza sahası dışında elle müdahale eden Serkan Kırıntılı, hem takımı 10 kişi bıraktı, hem de gelecek hafta Fenerbahçe maçında oynayamayacak duruma geldi. Son iki dakika ve 6 uzatma dakikasını gol yeme korkusu ile geçirdik. Neyse ki, Malatya bu psikolojik üstünlükten yararlanamadı. Kalan dakikalar fazla olsaydı, durum değişebilirdi.  

Maçın tamamına yakınında iyi oynadığımız ve sayısız fırsatlar yakaladığımız Malatya deplasmanından maalesef 1 puan ile dönüyoruz. Aslında deplasmanda 1 puana üzülmek doğru olmaz. Galibiyeti kaçırdığımıza üzülüyoruz. Galip gelmemiz halinde puan sıralamasında Malatyaspor’un üzerine çıkacaktık. Düşme psikolojisini üzerimizden atıp, düşmeye değil, üst sıralara tırmanmaya oynayacaktık.

Olmadı. 11 oyuncuyla son haftaların en iyi performansını sergilediğimiz, Bajic’in kendine geldiği bu maç yeni bir milat olacaktı. Olmadı. Aynı futbolu sergiler ve Bajic ilk yarıdaki gibi oynarsa daha iyi sonuçlar alacağımızdan eminim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi