Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor’un kadim hastalığı!

Konyaspor’un kadim hastalığı!

Gol olmayınca heyecan da olmuyor. Ancak bu maç farklıydı. Evet, gol olmadı ama heyecan vardı. Konyaspor o kadar çok zorladı ki, kaleyi…  Olmayınca olmuyor işte… Bu da futbolun bir gerçeği…

Oynanan futboldan memnunuz ama haliyle düşünüyoruz… “İyi bir santraforumuz olsaydı maç bu skorla biter miydi?  Zaten İlhan Hoca da maç sonu değerlendirmesinde bu konuyu dile getirdi.  Belki açıkça ‘becerikli-iş bitirici bir santraforumuz yok’ demedi. Ama cümlelerinin tamamı bu kapıya çıkıyor. Hoca özetle diyor ki, “gol dışında futbol adına her şeyi yaptık.”

Bu değerlendirme doğru.

Santrafor sıkıntısı Türkiye’de birçok takımda mevcut. Konya’da ise uzum zamandan bu tarafa böyle bir sorunumuz var. Sırf bu yüzden kaybettiğimiz o kadar çok puan var ki? Satrafor derken sıradan forvet oyuncularından bahsetmiyorum. “Üretken, fırsatçı, yırtıcı…” Tabi bu tanıma uyan oyuncu bulmak öyle kolay değil.

Bir de iyi bir yönümüz var. Takımda gol atabilme yeteneğine sahip çok sayıda oyuncu bulunuyor.

Takım oyunu oynuyoruz ve defans ile orta saha arasında iyi bir uyum oluşmuş durumda. Artık basit goller yemiyoruz.

Kayseri düşme tehlikesini iliklerine kadar yaşayan bir takım. Yeni hocaları Hamza Hamzaoğlu ile çıkış arıyorlar. Konya’ya 1 puan için geldiler.  Hedeflerine ulaşmanın mutluluğu içerisinde ayrıldılar Konya’dan. Hamza Hamzaoğlu maç sonu değerlendirme konuşmasında kendileri için 1 puanın büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Konyaspor, Kayseri’nin hesabının 1 puan olduğunun bilincinde oynadı. Katı defans yapacakları kontrataklardan gol arayacakları bilinen bir gerçekti. Kayseri gibi küme düşme tehlikesi yaşayan tüm takımların özellikle deplasmanlarda oynayacağı oyun sistemi bu… Bunu bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Marifet, bu tür maçlardaki katı defansı yarmak. Biz bu konuda maalesef başarılı olamadık. İlhan Hoca’nın gelecek haftalarda taktik çalışmalarda bu konuyu önceleyeceğinden kuşkum yok.

Konyaspor İlhan Hoca ile yıllardır hasret kaldığımız bir istikrar yakaladı. Artık takımın ne yapabileceğini, ne yapamayacağını biliyoruz. Gücünü, sahip olduğu potansiyeli çerçevesinde sahaya yansıtan bir takım oluşturdu İlhan Hoca. Bu çok önemli… Saç baş yolduğumuz maçlar geride kaldı. Şükür…

Puan cetvelinde orta sıralardayız ve olağandışı bir hadise olmadığı sürece artık düşme tehlikemiz yok.  Ne ilk beşe girme durumumuz söz konusu ne de düşme korkusu yaşıyoruz. Yapılması gereken tek şey, gelecek yılın takımını oluşturmak.

Kayseri maçında olduğu gibi sonraki maçlara artık bu gözle bakacağız. Bu takıma hangi takviyeler yapılırsa daha iyi bir başarı yakalanır? Konyaspor daha önce Türkiye kupası almış ve Avrupa’da oynamış bir takım. Neden gelecek yılki hedefimiz Avrupa olmasın?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi