Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Rehavete kapıldık...

Rehavete kapıldık...

Bu maçtan galip ayrılabilseydik, düşme kaygısını büyük oranda üzerimizden atmış olacaktık. Ancak yenemiyorsan yenilmeyeceksin de… Yeri geldiğinde 1 puanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

Dört topun filelerle buluştuğu ancak hiç birinin gol değeri kazanmadığı bir maç izledik. Pozisyonu ve adrenalini yüksek bir maç oldu. Hakkaniyetli olacaksak, Gaziantep bizden iyiydi. Bugün 3 puana yakın olan takım onlardı.

Futbol hem ofansif hem de defansif başarı söz konusu olduğunda bir anlam kazanır. Konyaspor bu maçta ofansif başarıdan uzaktı. Ancak defansif anlamda iyi işler yaptı. Bazen iyi defans yapmayı da bilmeli bir takım.

Bir de rakip takıma bakmak gerekir. Rakibimiz bu sezonun formda takımlarından biri. Böyle bir takıma karşı iyi oynamamızın gelecek haftalara tesiri olacak tabi ki. Genel anlamda Konyaspor’un yeni hocası ile bir hava yakaladığını söyleyebiliriz.

Seyircisiz oyunun gerçekten tadı olmuyor. Hele hele televizyondan izlerken hiç tat alamıyorsunuz. 42 bin kapasiteli bir stadınız olacak, maçı seyircisiz oynayacaksınız. Bugün hava da güzeldi. Tam stadyuma gidip maç izlenecek bir ortam söz konusuydu. Öyle inanıyorum ki bu maçta seyirci olsaydı maçın sonucu farklı olacaktı.

Bugünkü karşılaşmaya bir hafta önceki maç sonucunun de etki ettiğini söyleyebilirim. Ben şahsen bunu hissettim. Malatyaspor’u deplasmanda 2-0 geriden gelerek yenmenin vermiş olduğu bir rehavet vardı bizim oyuncularda. Malatyaspor’a göre daha güçlü bir takım olan Gaziantep’ten alınabilecek 1 puana razı bir oyun anlayışı hâkimdi maçın geneline. Böyle bir durumu kabul etmek mümkün değil ama futbolun psikolojisinde bu da var maalesef.

Haftaya maçımız Başakşehir ile. Başakşehir’i Konyaspor’un eski hocası Aykut Kocaman çalıştırıyor. Okan Buruk’tan sonra Aykut Hoca’ya teslim edilen Başakşehir’de işler yolunda gitmiyor. Puan ve puanlar almak işten bile değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi