Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Ne oldu?

Ne oldu?

Beraberliklerin takımı dediler.
Aykut KOCAMAN'ın kısır oyun stili dediler.
Savunma yapan takım dediler.
Anlamsız benzetmeler yaptılar.
Hücum futbolunu bilmeyen takım dediler.
Dediler dediler dediler...

Şimdi bu "diyenlere" şunu soralım; Ne oldu?

Lige iyi bir başlangıç yapan, kaybetmeyen, gol dahi yemeyen Denizlispor kendi evinde deplasmanı yaşarken, oyunu isteyen sistem takımı Konyaspor'u izlediler. 
Yaslanan değil, saldıran ve akıllı oyun oynayan Konyaspor'u gördüler. 
Deplasmanda öne geçmesine rağmen maçı bırakmayan güçlü bir takıma şahit oldular. 
Belki de hep beraber şaşırdılar, kendi pencerelerinden onlar da sordular; ne oldu? 

Çok iyi oldu. 
Tebrikler takım, tebrikler çocuklar. Altın değerinde bir üç puanı, muhteşem bir oyunla almayı başardınız... 

Muhteşem bir oyun demişken;
Bizim için başarıların adamı Aykut KOCAMAN oyun sistemini hakikaten oturtmaya başladı. Ligin ikinci haftasında gelecek maçlar için oyun sisteminin oturacağı söyleminde bulunmuş, iyi bir geleceğin sinyalini vermişti. Denizlispor maçında da bunu izletti, hem dışarıdan eleştirenlere, hem de içeriden sivrilenlere. 

Yeni transferlerden Miya maç boyunca hiç durmazken, kendisine gelen tüm topları mıknatıs gibi ayağına yapıştırıp oyunu en uygun yönde açmasını başardı. Bu güzel oyununu ise golle süslemesi kalitesini ortaya koydu. 

Oynadığı süre boyunca kendisini olumlu noktada belli eden Shengelia'da kritik hamlelerle rakip ataklarını keserken, hızlı paslarıyla da atak başlatmasını çok iyi başardı. 

Bir "ne oldu?" da bu iki isim için olumsuz transfer diyenlere gelsin. Bu kadar kısa sürede adapte olmaları ve sergiledikleri oyun dileriz onları utandırmıştır ve dileriz futbolcuların bu performansı daim olur. 

Maç ve oyuncularımızın değerlendirmesine devam edecek olursak;

Bajic dört maç geçmesine rağmen hala hazır değil anlaşılan. Konyaspor adına bir çok atağı talihsiz bir şekilde keserken, golcü ünvanı ile uyuşan bir oyunu yine izletemedi. 

Ömer Ali Şahiner istekli ve hırslı oyununa devam ederken, hala üzerinde çok bir şey katamamış gibi. Biraz daha çalışması ve kendini göstermesi gerekiyor. Zira bu takım çok can yakacak ve Ömer Ali bunun mutlak parçası olmak zorunda. 

Serkan'a gelelim... "Kale gibi kale" sözü tanımlar, ama yetmez. İlk yarı uzaktan gelen şuta gösterdiği refleks, ikinci yarıda da çizgide topa hakimiyeti, zamanı iyi kullanma becerisi ile yine göğsümüzü kabarttı. Yaşına rağmen performansı gerçekten taktiri hak ediyor. 

Geçen haftanın bombası Ali TURAN borsa gibi inişli çıkışlı performansını yine göstermesini bildi. Yanıltmadı... Bu maçta kritik hamleler yaparken maç sonu taraftarın bağrına basması alkışı hak etti. Ali iyi oyuncu ama hala korkutuyor. En azından beni.... 

Genele bakınca takım oturmuş, oyuncular alışmış, sistem güncellenmiş, istekli ve başarabilen bir Konyaspor yeniden doğmuş. Haftaya İzmir deplasmanında göztepe karşısında aynı oyun mutlak galibiyet demek. Birlikte nice galibiyetlere... 

İnanıyoruz güzel ve başarılı günler kapıda. 

*Günün karikatürü;  "Ligin başından beri 3 maçını kaybetmeyen, kalesinde gol dahi görmeyen Denizlispor"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi