Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

SINAVDASIN KONYASPOR

SINAVDASIN KONYASPOR

Konyaspor dersine çok çalışmış öğrenci gibiydi Denizlispor karşısında.

Deneme sınavlarında başarmış, olabilecek soruları öncesinden analiz etmiş, muhakkak kazanacağına inanmış ama heyecanına engel olamayan bir öğrenci...

Hani heyecandan cevap anahtarında sırayı kaydıran, cevapları bildiği halde başarıya ulaşamayan öğrenci vardır ya. İşte tam olarak öyleydi Konyaspor...

İsmail KARTAL idmanlara kemik kadroyu aşağı yukarı oluşturmuş. Takım oyununu ve birlikte hareket etmenin önemini çok iyi aşılamış.

İdmanların etkisi öylesine yansımış ki takıma geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ı 4-1 gibi net bir skorla geçtiğimiz maçtan daha iyi oynadı bizim çocuklar.

Savunma hattımız sıfır hataya yakın oynadı. Orta alan oyun kurmada daha zeki ve hızlıydı. Forvet hattı ve forvete kaçan oyuncularımız ise her an pozisyon oluşturmayı başardılar.

Eksik olan ise bizim makus talihimiz gol ve goller oldu. Yine atamadık...  (Başakşehir - Trabzon ve Beşiktaş maçlarında dörder gol atmak bu gerçeği değiştirmiyor bence)

Shengelia'nın girdiği pozisyonda herkesin gol diye ayağa kalktığı an ne hikmetse sağ ayağı girdi devreye. Belki o an sağ ayağı ile vurmak onun için daha kolaydı ama alıştığımız gibi sol vuruş yapmış olsa belki de golle buluşacaktı. Cevap anahtarına işaretlerken sıra kaydıran öğrenciden biriydi Levan.

Benim için maçın en net kırılma anı o oldu. Dengimiz diyebileceğimiz Denizlispor karşısında öne geçmiş olsak ikinci golü daha kolay bulabilirdik. Gerçekten o pozisyonda sol ayağı ile vuramaz mıydı? Doğrusu anlamak güç, o anı sadece Levan ile ayakları biliyor. Keşke sol vursaydı...

Son dakika Musa'nın kafa vuruşu ise ikinci sıra kaydırma vakasıydı. Sakinliğini koruyamadı vuruş esnasında. Geçen sezon Trabzon'a Thuram'ın attığı gol ile aynı pozisyonu. Ama olmadı...

Skora etki eden bir diğer sıra kaydırma vakası da oyuncu değişiklikleriyle İsmail hocadan geldi. Yorulan oyuncuyu oyundan aldı almasına da yerine girenler de çok etki sağlayamadı. Alternatifi ona göreydi gerçi. Elde avuçta olan bu kadardı. Miya yerine kalecilerden birini mi alsaydı?

Skor kötü ama sonuç kötünün iyisiydi. Her ne olursa olsun 3 maçta 1 gol yiyen ve 5 puan toplayan bir Konyaspor geçen sezona göre biraz daha iyi gözüküyor. Üzerine katarak gidersek geçen sezonlarda olan kötü senaryolar, gergin maçlar yaşanmaz inşallah.

Sıra kaydırma örneğinin dışında, kendine has oyunuyla bir futbolcumuz vardı ki; o da cevabını bilemediği soruda şıklar adasında en hoşuna gideni işaretleyen öğrenci gibiydi. Bazı pozisyonlar ah vah dedirtti, bazı pozisyonlarda ise şaşırttı. Daha çok çalışması gerektiğini hepimizin bildiği Ömer Ali... Böyle giderse sınıfta kalacak.

Hep beraber sınavdasın Konyaspor.

Eğer hep beraber çalışmazsak sınıfta kalırız. Denemeler bitti, bizim için gerçek sınav bu sezon.

Son olarak maçın en iyilerinden Sehic'i tebrik etmek istiyorum. İşi gerçekten çok zor. Sonuçta kulüpte malzemeci kadar kaleci oldu! Her an eldiven gidebilir...!

Verdiğim sıra kaydırma örneği en çok Scouting ekibimize yakışacak. Şıklar arasında gidip gelip doğru cevaba en yakın olanı işaretleyen öğrenci gibiler. Transferde sıra kaydırma yapıp ne var ne yok kaleciden yana inisiyatif kullandılar ya inşallah hayrolur... Bu da sınav işte! Sırf yapacağımız eldiven masrafıyla bile bir forvet alabilirdik bence.

huseyin-taskiran.jpeg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi