Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Konyaspor doğru yolda…

Konyaspor doğru yolda…

Geçen hafta Beşiktaş’a karşı aldığı farklı galibiyet beklentileri artırdı. İşin doğrusu Denizli deplasmanından bir galibiyet bekliyorduk.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Denizlispor için kendi sahasında oynayacağı Konyaspor maçı büyük önem arz ediyordu. Denizlispor hanesine 3 puan yazdırarak kötü gidişe dur demek istiyordu. Çünkü Konyaspor maçından önce sadece 1 puanları vardı ve kırmızı hattın altında bulunuyorlardı.

Konyaspor ise şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş’ı iyi futbol eşliğinde 4-1 yenmişti. Normal şartlarda Denizli’de alınabilecek 1 puan iyi bir sonuçtu. Ancak bir önceki haftanın sonucu seyircide 3 puan beklentisi oluşturdu.

Genel anlamda dengeli bir karşılaşma oldu. Her iki takım da kendi şartlarında iyi bir oyun sergiledi. Ancak 1 puana razı gelmemesi gereken takım Konyaspor’du. Maçtaki pozisyonlara baktığımızda Konyaspor’un bariz bir üstünlüğünün olduğu söylenebilir. Kaçan fırsatlar değerlendirilebilseydi Konyaspor evine 3 puan ile dönecekti. Ancak futbol bu… Olmadı. Fırsatlar değerlendirilemedi.

Yeni hocanın hızlı uyumu Konyaspor’un en büyük şansı. Ancak takımdaki oyuncu derinliğinin yeterli olup olmadığı tartışılır.

21 takımlı ligde oynanacak maç sayısı takviyelerin yapılması gerektiği sonucuna götürüyor bizi. İlerleyen haftalarda oluşabilecek sakatlıklar iyi hesaplanmalı. Transfer sezonu kapanmadan bir şeyler yapılmalı.  Kritik noktalarda alternatif oyunculara ihtiyaç olabilir.

Tüm takımlarda olduğu gibi Konyaspor’da da ekonominin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Ancak geçen yıl düştüğümüz durum da unutulmamalı. Her alınan puanın artı para anlamına geldiği biliniyor. Bu durumda birkaç galibiyetten elde edilebilecek gelir ile alınacak yeni oyuncular amorti edilebilir diye düşünüyorum. Tabi umarım her şey ilk haftalar gibi olur. Hatta daha iyi olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi