Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

Camide protokol yolu ve özel koltuklar hazırlandığı iddiası

Camide protokol yolu ve özel koltuklar hazırlandığı iddiası

Sosyal medyada ve bazı gazetelerde Afyonkarahisar’da düzenlenen hafızlık töreninde caminin içinde protokol için bir yol oluşturulduğu iddia edildi. Sözcü ve Birgün Gazeteleri ile T24‘ün de yer verdiği haberde kullanılan fotoğraflarda caminin içinde bir bölümün ayrıldığı ve oradan Afyonkarahisar Belediye Başkanının geçtiği öne sürüldü ancak iddia doğru değil.

Haberle ilgili anahtar kelimelerle araştırma yapıldığında, hafız olan çocuklara icazet, yani bir tür diploma verilmesi için yapılan törenin 15 Ekim 2021’de Afyonkarahisar Hacı Mehmet Sayın Camisinde gerçekleştirildiğine dair haberlere ulaşılabiliyor. Haberlerde yine şerit çekilen bir bölüm olduğu görülüyor ancak bu şeridin kadın ve erkek katılımcıların ayrılması ve hafız olan öğrencilerin, ailelerinin arasından geçmesi için düzenlendiği anlaşılıyor. Müftülüğün törende yaptığı canlı yayının kaydında da şeritlerin iki tarafında kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturduğu, yoldan da hafız olan çocukların geçtiği görülüyor.

Aynı yoldan protokol de geçmiş ancak bölüm özel olarak protokol için değil hafızların geçişi için hazırlanmış.

Bir diğer iddia ise camide herkes yerde otururken protokolün özel koltuklarda oturduğu şeklindeydi fakat bu iddia da doğru değil.

Koltuklarda protokol üyeleri değil hafız olan “kurra” olarak nitelendirilen hafızların oturduğu görülüyor. Protokol üyelerinin de vatandaşlarla birlikte yerde oturduğu fotoğraf ve videolarda görülüyor.

Afyonkarahisar Valiliği de iddialarla ilgili bir açıklama yaparak, protokol yolu ve koltuğu iddialarını yayınladığı fotoğraflarla yalanladı.

https://dogrulugune.org/camide-protokol-yolu-ve-ozel-koltuklar-hazirlandigi-iddiasi/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selman Selim Akyüz Arşivi