Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Keşke bu maçı tribünde izleyebilseydik…

Keşke bu maçı tribünde izleyebilseydik…

Sezonun en zevkli maçlarından birini izledik. İki rahat takımın Konya’da oynadıkları futbol izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Keşke taraftarlar tribünlerde de izleyebilselerdi… Artık gelecek sezona inşaallah. 

Konyaspor’un filelerle buluşan kaç topu gol olarak değerlendirilmedi, doğrusu sayamadım. Gol olarak değer kazanmasa da zevk verdi. Ancak hakemin önce penaltı diye düdük çaldığı, sonra VAR’ın uyarısı ile izledikten sonra iptal ettiği pozisyon tartışmaya açık…  Bence pozisyonda hem topa hem de oyuncuya müdahale vardı. 

Pozisyon zenginliği olan maçta Konyaspor’un bariz üstünlüğü söz konusuydu.  Bunda Trabzonspor’un ilk dakikalarda gördüğü kırmızı kartın etkisi vardı tabi ki. Ancak yine de oyun üstünlüğünün bizde olması mutluluk verici. 

Çok zor bir sezon oldu. Pandemi nedeni ile herkes sıkıntı yaşadı. Özellikle de oyuncular. Ligin tüm oyuncularına teşekkür borcumuz var. Sonuçta sahada onlar oynadılar. Sezon 42’inci hafta maçları ile tamamlanacak. Son maçımız deplasmanda Antalyaspor ile. Antalyaspor iyi başladığı sezonu ikinci yarıda riske soktu.  Son üç maça girerken küme düşme korkusunu iliklerine kadar yaşayan Antalyaspor bu hafta itibarıyla ligde kalmayı başardı. Ben hafta sonu oynanacak maçın da güzel geçeceğini tahmin ediyorum.  

Bitime bir hafta kala ligin üstü karıştı. Şampiyonluğa oynayan 3 takım son haftaya ilginç sonuçlarla girdiler. Beşiktaş ve Fenerbahçe beklenmeyen yenilgilerle şok olurken, Galatasaray hata yapmadı. Futbol sürprizlerle dolu bir oyun. Neyin ne olacağını önceden kestirmek mümkün değil. Son haftada da hangi sonuçların alınabileceğini tahmin etmek zor. Her an her şey olabilir. Zaten güzelliği de buradan geliyor futbolun… 

Ligin altı nispeten duruldu. Daha bir gün önce 6 takımın küme düşme ihtimali varken şimdi 2 takım sıkıntıda. Psikolojilerini tahmin edebiliyorum.  Gençlerbirliği ve Kayserispor. Ligin köklü takımlarından olan bu iki takımdan hangisi düşerse üzüleceğiz. Ligin yeni takımlarından ikisi belli oldu. Adana Demirspor ve Giresunspor. 26 yıl sonra yeniden Süper Lig’e çıkan kardeş takım Adana Demirspor’u ve 44 yıl sonra Süper Lige yükselme başarısı gösteren Giresunspor’u kutluyoruz. Lige renk katacaklar. 
Artık yeni sezonu konuşacağız. İddialı bir takım kurmamız gerekiyor. Son haftalardaki başarısını gelecek sezona da taşıyacak ve hatta daha da başarılı olacak bir takıma ihtiyacımız var. Tabii ki mali durumu sıkıntıya sokmadan, nokta transferlerle… Ama önce kongrenin hayırlısı ile bir sonuçlanması gerekiyor. Umarım kongrede kenti üzecek bir sonuç çıkmaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi