Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Akıllı oyun…

Akıllı oyun…

Konyaspor, rakip kim olursa olsun, kendi kendini mağlup etmezse, rakibinin mağlup etmesi çok zor...

Konyaspor için Alanyaspor zaferi yeniden takım olmak adına atılmış dev bir adımdır… Alanyaspor gibi ayağa iyi top yapan, hücuma hızlı çıkan ve kalitesi üst düzeyde olan bir takıma karşı Konyaspor’lu oyuncular özveri ve özgüvenle oynadı.

Konyaspor, erken bulduğu golün avantajını bu şekilde kullanıp hücum oyuncuları dahil topun arkasına geçip savunmada sabırlı beklemeyi başardı. Bu sabır ve oyun seçimi karşılaşma sonunda skor olarak da geriye döndü.

Palut ve öğrencileri, rakip karşısında ısrarla stratejiden taviz vermiyor, oyunun boyunu uzatmayıp mümkün olduğunca "Kompakt" kalmaya çalışıyordu. Çünkü yapılan birkaç pas hatasından sonra Alanyaspor’un nasıl vites arttırdığını herkes biliyordu.

Konyaspor’lu futbolcular çok iyi geri döndüler. Zaman zaman Alanyaspor’un hücumcuları çizgiye indiyse de kafayı kaldırdıklarında pas verecek kimse bulamadılar. Özellikle Konyaspor’da orta sahanın savunmaya yakın duruşu boşluk bırakmadı. İyi analiz ve kuşkusuz iyi bir uygulamaydı bu. Zaman zaman erken faullerle de Alanyaspor’un kontralarını kestiler.

Konyaspor’lu futbolcuların disiplinleri ve arzuları itici güçleriydi. Dominant bir oyun oynamadılar. Ancak mıymıy bir oyunda değildi bu.

Yeşil-Beyazlı futbolcuları mükemmel olmasa bile ona  yakın bir pas trafiği, her türlü riski alan bir oyunla rakibini hiç çıkartmadan doğru presle alana çok iyi yayıldılar. Muhteşem bir hücum gücü de ortaya koydular. 

Konyaspor’da sezon boyu gördüğümüz dalgalı, yani kimi bölümlerde çok iyi, kimi bölümlerde kötü bir tarzı gördüysek de Alanyaspor’a karşı çok daha hazırlıklıydılar.

Konyaspor, gücünü doğru ve dikkati doğru biçimde kullandı, istekli oyunu galibiyeti getirdi. 

Konyaspor’un, Alanyaspor galibiyeti takım adına yeni bir galibiyet serisi konusunda büyük bir avantaj sağlayacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi