Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Değerli 1 puan ve Sivasspor maçı

Değerli 1 puan ve Sivasspor maçı

İlhan Palut ile Konyaspor'da bir değişim yaşandığı gerçek. Bunun en önemli nedeni takım olmak. İlhan Hoca’dan önce her maç rakiplerine pozisyon veren takımdan farklı bir Konyaspor seyrediyoruz. Belki oynanan oyun istenilen düzeyde değil ama top rakibe geçtiğinde herkes verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. 

Ankaragücü mücadele gücü oldukça yüksek bir takım. Her ne kadar şu an ligin alt sıralarında olsa bile böylesi rakiplere karşı ilk golü bulabilmek, kazanmak için büyük önem taşır.

İlk yarı ve ikinci yarının başı Konyaspor için bir korku filmi gibiydi… İlk yarıda orta alanda oynanan bir oyun, kale önü tehlikeleri yok denecek kadar az.  

Konyaspor’un atak girişimlerinde sorunlar var… Bunun en önemli nedenlerinden birisi orta alanın bir türlü oyunda üstünlüğü alabilecek yeterlilikte olmamasıydı Ankaragücü karşısında. İlk yarı her ne kadar sorunlarla dolu olsa da Konyaspor devre arasına gol yemeden girmeyi başardı.

İkinci yarı ise her iki takım da yine dikkatli bir şekilde oyuna başladı. Konyaspor savunmada hata yapmadan gol bulmaya çalışırken, bir anlık hata golü yemesine neden oldu. Bu golden sonra Konyaspor rakibi karşısında üstünlüğü ele almaya çalıştı. Rakip sahaya hızlı ataklarla golü bulmaya çalışan Konyaspor, Levan’ın attığı mükemmel gol ile skoru eşitledi.

Bu dakikadan sonra Konyaspor, final pası yetersizlikleri öne çıktığı için kendisini rahatlatacak 2. golü bulamadı ve futbolun gerçeği ortaya çıktı.

Sonuçta; önce Erzurum maçında alınan 3 puan ve ardından kendi evinde Ankaragücü karşısında her ne kadar oyun olarak istenilen düzeyde olmamasına rağmen kazanılan 1 puan değerliydi.

GELELİM SİVASSPOR MAÇINA

Konyaspor, deplasmanda zor bir sınav daha verecek. Rakibi son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Sivasspor…

Her iki takım için de kolay bir maç olmayacak. Bunun altını çizmekte fayda var. Sivasspor ile oynayacaksanız, daha önceki maçlarını iyi inceleyip doğru strateji geliştirmeniz gerek.

Konyaspor, öne çabuk çıktığı her maçta pozisyon bulmakta zorlanan bir takım değil fakat oyuncular topa çok temaslı oynadıklarında gol pozisyonu üretmek bireysel becerilere kalıyor. Bu maçta takım oyunu şart. Bir bütün halinde Sivasspor’u kendi sahasında hapsetmeli Konyaspor… 

Orta sahada ve önde yetenekli oyuncuların topu ayağa oynayarak telaşsız hücum girişimlerinde bulunmaları bize istediğimiz 3 puanı getirecektir. 

Burada bir de uyarı yapalım. Sivasspor karşısında duran toplara çok dikkat etmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi