Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Çalık’ın yaktığı ateş, gol yangınına dönüştü

Çalık’ın yaktığı ateş, gol yangınına dönüştü

Rize, Hatay ve Galatasaray maçlarında standartların altında kalan Konyaspor’u Karagümrük maçında muazzam bir tempo ve organizasyonla izledik. Sezonun en iyi futboluna tanıklık ettik diyebiliriz. Konyaspor 90 dakika boyunca oyunun mutlak hakimiydi. Topa sahip oldu, oyunu kontrol etti, pozisyonlar üretti, goller attı buna rağmen iştahından hiçbir şey kaybetmedi.

Maçın ilk dakikasından itibaren futbolun tüm notalarını sahada basan bir Konyaspor vardı. Coşku, organizasyon ve goller 10 numara idi. Ahmet Çalık’ın ilk yarıda yaktığı ateş, ikinci yarıda adeta gol yangınına dönüştü. 11'de başlayanı sonradan gireniyle tüm oyuncular disiplinli şekilde İlhan Palut’un A planını optimum kalitede sahaya yansıttılar.

Rakip yarı alana yerleşen, her türlü hücum organizasyonunu gerçekleştiren Konyaspor istediğini almakta zorlanmadı. Fatih Karagümrük sıradan bir takım değil. Oyunu güçlü olan takımlardan bir tanesi. Fakat bu maçta Konyasporlu oyuncuların peşinden koşup, onları izlemenin ötesine geçemediler.

Sürekli ileriye oynama isteği, golü düşünmeleri, 3 golden sonra 5-6’yı düşünmeleri az gördüğümüz bir istek. Sorunsuz, dirençli, mücadeleden yılmayan Konyaspor’un başarılı oyunu kaliteyi de ortaya çıkardı. Karagümrükspor’a neredeyse hiç pozisyon vermediler.

Zymer ve Levan, tabelada farkı 5’e çıkardığında konuk takımın ümitleri tükendi... Maçın geri kalan bölümünü, "Konyaspor, Göztepe maçının hazırlıklarını Karagümrük yarı sahasında yaptığı tek kale maçla sürdürdü" diye anlatmakla beraber 6 hafta sonra keyif veren bir maç izledik.

Konyaspor’un artık önünde kritik 3 maçı daha var. Bu maçlardan ilkini Göztepe, ikincisini Trabzonspor ve son maçını Antalyaspor ile yapacak. 3’ü de kolay geçecek maçlar değil. Ancak, Konyaspor bugünkü istekli oyununu bu 3 maçta da gösterirse sezonu en iyi yerde tamamlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi