Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Takım savunmasında ve hücumda ciddi hatalar yapıldı

Takım savunmasında ve hücumda ciddi hatalar yapıldı

Sivasspor çok koşan, pres yapan, ofansif ve hücum oynayan bir takım… Konyaspor, böyle bir takıma karşı daha kontrollü bir oyun ile maça başladı…

Maçın ilk yarısında, orta alanda kaptırılan top, direkt pozisyon oluyor. Rakip çabuk adamlardan kurulu olunca, kalede her an sıkıntı yaşanıyordu. Konyaspor bunun bedelini yediği 3 golle ödedi. 

Konyaspor'un takım savunmasında ve hücumunda ciddi hataları oldu. ilk yarıda hücumda topu kaptırdığında savunma geçişlerindeki oyuncu eksikliği bu maçta hissedildi. Geniş alanda yakalandıkları için de rakip çok rahat pozisyon üretti.

Yeşil-Beyazlılar, ikinci yarının başında oyunun temposunu değiştirdi. İlk dakikadan itibaren gol arayan, rakip kalede görünen Konyaspor takımı oldu. Bu baskı 10 dakika içinde golü getirdi. Jesse, Zymer Bytyqi’ye öyle bir gol attırdı ki tam derslik niteliğindeydi. Ceza alanına girişi, rakibinden sıyrılışı ve verdiği nefis pas ile… Bu golle karşılaşmaya eşitlik geldi. 

Konyaspor ikinci golü ararken, defanstaki hataların faturası yine çok ağır oldu! Haliyle; kaçan balık da büyük oldu! Kalesinde ikinci golü gördü.

Bütün riskleri göze aldığı anda ikinci golü bulup, işi bitirmek istiyordu Konyaspor. Bunu yapabilecek pozisyonlar da oldu. Ama ikinci gol gelmeyince son dakikalar artık stresli geçmeye başladı. Golü ararken, Konyaspor savunmasındaki hatalar yine ön plana çıktı ve yapılan yanlış müdahale sonucunda bedelini yine kalesinde gördüğü 3. golle ödedi. 

Bugün Konyaspor adına yapılan hatalarda ekleyeceğimiz şeyler; zor bir deplasmanda ilk planda takım savunmasındaki problem, pas trafiğinde ve hücumdaki yetersizlik. Mağlubiyetten ders çıkarmak gerçeğiyle üstünde durulması gereken konular.

Sonuçta Konyaspor takımı beklenen performansı gösteremedi. Ancak bu maç geride kaldı artık. Yeşil-Beyazlı takım geride kalan maçlarını kazanıp sezonu en iyi yerde tamamlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi