Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Konyaspor tam bir 'teknik direktör takımı' oldu

Konyaspor tam bir 'teknik direktör takımı' oldu

Konyaspor, tam bir "teknik direktör takımı" oldu.

İlhan Palut’un yoğurduğu ve de yönettiği bir bu kadronun ortaya koyduğu performans yeşil beyazlıların teknik direktör takımı olduğunu gösteriyor.

Eğer Teknik direktör futbol anlayışını takımına yansıtabiliyorsa, taktik değişikliklerden en kısa sürede verimli sonuç alabiliyorsa, yani her açıdan ekibe hakimiyet kurmuşsa, o takım tam bir "teknik direktör takımı" olmuş demektir.

İşte, Konyaspor tam da öyle bir takım haline geldi.

Daha önceki yazımda da belirtmiştim.

Genç teknik direktörler idealist ve hedefleri olmuş insanlardır. Bu hedeflerine de korkmadan yürürler. İlhan Hoca da bunlardan biri...

Palut'un sihirli dokunuşları takımda kendisini gösterdi. Öyle gözüküyor ki bu süreç olumlu yönde ilerlemeye devam edecek.

MAÇA GELİNCE

Konyaspor, bu sezonki kadrosuyla Süper Lig'de iyi işler çıkaracağının sinyallerini ilk 4 haftada verdi. Alınan sonuçlar ve oyun ortada…

Son olarak Altay karşısında alınan 3-1'lik galibiyet de bunu gösteriyor. 

Günümüz futbolunda iyi bir defans yapılması çok önemli... Defansı sadece arkadaki 4'lüden beklemeyeceksin. Santrfor da dahil herkes takım savunmasına katkı vermek zorundadır. Konyaspor, Altay karşısında bunu yapmaya gayret etti. Bence başarılı da oldular… Hataları olmadı mı? Elbette oldu, ancak bu hatalar da zamanla İlhan Palut’un dokunuşlarıyla ortadan kalkacaktır. 

Sonuç olarak,

Konyaspor için “golleri tespih tanesi gibi diziyor mu; ona bakın” dedirtmekti bu maçın maksadı. “İyi futbol iyi futbolcularla oynanır” tespitine yeni bir boyut katmaktı. 

400 METRE KOŞAN SPRİNTER ATLETLER GİBİ

Namağlup olarak ilk 4 haftada alınan güzel sonuçlar Konyaspor’da güzel gelişmeleri işaret ediyor. Kongrede seçilen yeni yönetim, uzun bir maratona çıktı ve yarışa çok hızlı başladı. Adeta 400 metre koşan sprinter atletler gibi Özgökçen yönetimi...

Attıkları her adım, camianın inancının daha da yükselmesini sağlıyor. Şehirde oluşan bu sinerji, tüm kenti çepeçevre sarıp sarmaladı. 

Özgökçen ve ekibinin attığı doğru adımlar bu sezona damga vurulacağının da göstergesi olmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi