Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

Konyaspor 3 puan almak için herşeyi yaptı

Konyaspor 3 puan almak için herşeyi yaptı

Konyaspor kazandı. Hak etti mi? Tabii ki sonuna kadar. 

Günün yıldızı kim? Pek tabii ki Abdülkerim ve Deni Milosevic. 

Konyaspor  iyi mi oynadı? Asla kötü oynamadı ama kazanması gereken bir maçtı. Süper Lig'de puan olarak can çekişen bir takıma karşı oynuyordu ve 3 puanı almasını bildi.

Bu tür maçlar kaybedilmemeli. Çünkü bu tür maçlarda olası puan kaybı yıl sonu çok göze batar. Konyaspor’da kendine yakışanı yaptı, olması gereken oldu ve Konya’ya kayıpsız döndü.

Erzurumspor’a zaman zaman pozisyon verse de oyunu istediği tempoda götürmeyi bildi Konyaspor. Yeşil beyazlılar rakibi karşısında zaman zaman çok iyi pres uyguladı. Bunun faydası, giderek risk almak durumunda olan Erzurumspor'un hücuma çıkarken kaptırdığı toplarda eksik yakalanmasıydı. Bu şekilde müsait gol fırsatı yakalayan Konyaspor maalesef bunların bazılarını değerlendiremedi. 

Konyasporlu futbolcular her türlü varyasyonu yaptılar. Kanat organizasyonları, merkezden pozisyon bulma.... Hepsini yaptılar. Atılan goller de zaten hep böyle oldu. 

Konyaspor sezonun sonlarına doğru formunun zirvesinde olmayı başardı. Ama tabii basit hatalar yapan bir Konyaspor da vardı Erzurumspor karşısında. Özellikle yenilen gol basit bir hataydı. 

Bu maça ait seçilen oyun taktiğinin doğru uygulanışı, Konyaspor’da bazı şeylerin artık yerine oturduğunu gösteriyor. 'İyi oyun mu, yoksa 3 puan mı?' diye sorarsanız, ben önce 3 puan derim. Kazanan takım bunun güveniyle süreç içinde iyi oyunu da işin içine katar.

Konyaspor, geride kalan maçlarda bu oyununun üstüne koyarak sezonu en iyi yerde kapatacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi