Sadece Konya görücüye çıkmıyor.
Konya tarihi günler yaşıyor.
İslami Dayanışma Oyunları bu akşam saat 20.00’deki seremoni ile başlıyor. Bugüne kadar 4.200’ü sporcu olmak üzere 5 binin üzerinde yabancı Konya’ya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve daha birçok dost ve kardeş ülke lider ve yöneticilerinin katılacağı açılış programı onlarca islam ülkesinde canlı yayınlanacak. Konya’da geçen yıl yapılması gereken ancak pandemi nedeni ile ertelenen olimpiyatlar 2022 yılı içerisinde dünyada yapılacak en büyük organizasyon olma özelliğine sahip.
Spor; renk, ırk, dil farkı gözetmeksizin tüm insanlığın bir araya gelip kardeşçe yarıştığı önemli bir argüman. İyi değerlendirmek gerekir.
Konya bu oyunlara ev sahibi yapmakla önemli bir eşiği geçmiş olacak. İslam Ülkeleri Olimpiyatı olarak da adlandırılabilecek etkinlikler, Konya’da bugüne kadar yapılmış en geniş çaplı organizasyon olarak tarihe geçecek. Bana göre bu etkinliğin ismi İslami Dayanışma Oyunları olmamalı. Başka yerlere çekiliyor, hoş olmayan anlamlandırmalara neden oluyor. İslam Ülkeleri Olimpiyatı veya İslam Ülkeleri Olimpiyat Oyunları işin ruhuna daha uygun gibi…
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu günlerdir Konya’da… İslami Dayanışma Spor Federasyon Başkanı ve Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdulaziz bin Türki el Faysal’da 3 gün öncesinden Konya’ya geldi. İslam ülkelerinin spor otoriteleri de buradalar.
Konya oyunlara ev sahipliği yapacak olması hasebiyle birçok spor tesisi ile donatıldı. Olimpik yüzme havuzu ve velodrom bunlardan en önemlileri. Velodrom taşıdığı özellikleri itibarıyla dünyanın en iyilerinden biri…
Konya’ya bir müjde de Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonundan geldi. Bu yıl İslam Ülkeleri Spor Başkenti olan Konya, gelecek yıl da Avrupa Spor Başkenti olacak. Tabii ki tüm bu başarılar durduk yerde gelmedi. Uzun zamandan bu tarafa devam eden çalışmaların ürünü… Bugün seremoninin yapılacağı 42 bin kişilik stadyum dünyanın kıskandığı bir stadyum. İslam Ülkeleri Olimpiyatları ile birlikte stadyum da yeniden görücüye çıkacak. Sadece stadyum değil. Konya diğer tüm spor kompleksleri ile birlikte dünyanın önemli spor merkezlerinden biri haline geldi. 580 kilometre ile dünyanın New York’tan sonra en uzun bisiklet yoluna sahip ili olan Konya, bu yönü ile dünyanın gündeminde olmaya devam edecek.
Bir gerçeği daha görmekte fayda var. Bu süreçte sadece Konya görücüye çıkmayacak, Konyalılar da görücüye çıkacak. Yerli yabancı binlerce misafir ağırlayacağız. Yabancı misafirlere belirli periyotlarla Konya gezdirilecek. Esnafa, vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Misafirleri ağırlamak sadece resmi kuruluşların görevi değil. Konya güzel bir şehir… Onu daha da güzelleştirecek olan ise içinde yaşayan insanlar… Bir güler yüzün dahi çok şey değiştirdiğini bilmemiz gerekiyor. Onlara yardımcı olmamız, özellikle alışverişlerde Konya ve Mevlana ruhuna uygun hareket etmemiz çok önemli. Öyle bir misafirperverlik gösterelim ki, buradan gidenler ailelerini, yakınlarını alıp bir daha şehrimize gelsinler.
Hem Türkiye hem Konya için tarihi gün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.