Büyükşen cinayetinde flaş gelişme! Bir isim daha tahliye oldu

Konya'da 3 yıl önce işlenen ve Türkiye’nin günlerce konuştuğu Büyükşen çifti cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Konya’da tutuklanan Zekeriya Okşen, tahliye edildi.

Büyükşen cinayetinde flaş gelişme! Bir isim daha tahliye oldu

Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen, 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü.

Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu. Çiftin doktor oğulları Osman Büyükşen'in Müge Anlı’nın programına çıkıp, konunun tekrar gündeme gelmesi üzerine jandarma bünyesinde özel ekip kuruldu.

Çalışmalar sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek tutuklandı.

CEZAEVİNDE ÖLDÜ

Soruşturma kapsamında, ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan tutuklanan Mustafa Okşen, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 17 Ağustos 2021 tarihinde fenalaştı. Revire götürülen ve burada doktorlar tarafından kalp masajı yapılan Okşen, ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde de yaklaşık bir saat kalp masajı yapılan Okşen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mustafa Okşen’in yapılan otopsisinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

İLK TAHLİYE KARARI

Kuvvetli suç şüphesi ile 'kasten öldürme' suçundan tutuklanan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek ise soruşturma sürerken 22 Ekim 2021’de adli kontrol kararıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

BİR TAHLİYE KARARI DAHA

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye’nin konuştuğu olayda bir tahliye kararı daha çıktı. Soruşturma kapsamında ‘Kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan tutuklu bulunan Zekeriya Okşen’in tahliye edildiği öğrenildi.

Esra Taş ve Abdullah Başdemir; Mustafa Okşen’in ölümü, kuzeni Zekeriya Okşen ve Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek’in tahliyeleri sonrası tutukluluğu süren iki isim oldu.

buyuksen-cinayetinde-flas-gelisme-bir-isim-daha-tahliye-oldu.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.