Kazım Özçelik

Kazım Özçelik

İrfan Buz faktörünü unutmamak lazım

İrfan Buz faktörünü unutmamak lazım

Futbol müthiş bir oyun. Hiçbir dakikasında boşluğa yer yok. Bu boşlukları yaratan takımlara Konyaspor ve Kasımpaşa gibi ekipler cezayı hemen keser. Bu ikili 22 Kasım Pazar günü kozlarını paylaşacak.

Futbolda sistemler, uygulamalar ve taktikler elbette çok önemli. Ama daha da önemlisi oyuncu performansları. Yıkılmayan karakterler, mücadeleci ruhlar... 

Konyaspor geçtiğimiz hafta pozisyon bulmakta istediği üretkenliği Fenerbahçe karşısında buldu. Ama sahada yılmayan, deneyen ve çabalayan oyuncuları vardı. Yeşil beyazlı ekip  Kasımpaşa karşısında da aynı performansı sergilerse sahadan istediği sonucu alarak ayrılabilir.

İsmail Hoca takımıyla Fenerbahçe maçında göz kamaştırıcı bir geri dönüşe imza attı.  Başarısının tesadüf olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Kasımpaşa karşısında da bunu göstereceği ne inanıyorum. Ancak Kasımpaşa da İrfan Buz faktörünü de unutmamak lazım. Hırsı, sıcak kanlı oluşu ve kısa sürede içerisinde etrafındakilerle iletişim kurmasıyla ön plana çıkan birisi. Kasımpaşa üstünde de bu etkinliği olacaktır.

Sonuç olarak Konyaspor bu maçtan alacağı bir galibiyet ile  ligde Alanyaspor , Erzurum ve Ankaragücü ile Türkiye kupasındaki Manisa BBSK maçlarına daha konsantre çıkmak için önemli bir adımı atmış olacak.

O galibiyet alındığında, gerisinin çorap söküğü gibi geleceğine inanıyorum.

Yoksa stresli haftalara girilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kazım Özçelik Arşivi