Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

BOŞVERMİŞLİK RUHU!

BOŞVERMİŞLİK RUHU!

Süper ligin 25.haftasında Pazar günü oynanacak olan Trabzonspor – Konyaspor karşılaşması, sezonun belki de erken finali diyebileceğimiz bir maça sahne olacak.

Henüz 25. Hafta oynanacak ama puan durumuna bakacak olursak lider Trabzonspor ile Konyaspor’un arasındaki fark, bu maçın sonucuna göre belki de muhtemelen birkaç hafta sonra eşitlenebilir. Şu anda puan farkı 9 olsa bile Konyaspor’un eksik maçını da alması durumunda 6’ya inecek, hafta sonu Trabzon maçından da 3 puan çıkarılması durumunda fark üçe inecek. Sonraki birkaç hafta içerisinde Trabzon’un zor maçlar fikstürü başlayacak. Bu durumda Konyaspor’un zirve takibi yakın takibe dönüşecek.

Tabi Konyaspor’unda zor maçları var ama bu maçlardan alınabilecek skorlar Trabzonspor’u daha da baskı altına alacak ve tıpkı Formula 1 deki gibi rakibini hataya zorlayacaktır. Böyle bir ortamda neler yapılmalı?

Şöyle cevaplandırayım bu soruyu.

Bakın Pazar günü Trabzon’un final gibi gördüğü maçta taraftarlar, yönetim, şehir tam anlamıyla şölen havası oluşturacak, maç saatinde ise hem rakibi yani yeşil beyazlı ekibimizi, hem de hakemleri etki altına almaya çalışacaklar. Üstelik şu çok önemli bir konunun altını kalın bir çizgiyle çizerek ve birazda üzülerek belirteyim ki, maçın başlamasına 1 hafta varken Trabzon tribünlerine ait bütün biletler dün itibariyle tükendi. Konyaspor taraftarlarında bu sezon için anlam veremediğim bir rehavet mi desem, umursamazlık mı desem, ne desem bilmiyorum ama boş vermişlik ruhu var.

Önceki sezonlara baktığımız zaman takım düşme potasında olsun,veya Avrupa için mücadele ediyor olsun, tribünler saatler öncesinde dolar ve çeşitli etkinlikler düzenlenirdi.

Özellikle Antalyaspor maçında Aykut hocaya destek verip, Antalyaspor’a göndermelerde bulunan tribün show’unu asla unutamam. Görsel showlara ne oldu, geçtim maç öncesi etkinliklere ne oldu, onu da geçtim taraftarlara ne oldu?

Atmalıyız bu üzerimizde bulunan ölü toprağını ve kendimize gelmeliyiz. Çünkü tuttuğumuz bu takım şampiyonluğa gidiyor. Olmadı lig ikincisi olarak Champıon’s League marşını bu stad’da çaldırabilmek için çaba gösteriyor.

Ne oldu bu tribünlere neden böyle bir küskünlük neden böyle bir boş vermişlik havası mevcut. Çok ama çok üzülüyorum böyle bir duruma. Pandemiyi bahane edecek bir durumda yok artık. Olsa bile Bilim kurulu maçların seyircili oynanmasına neden izin verdi ? neden böyle bir fırsatı elimizin tersiyle itiyoruz?

Bence Kasımpaşa maçıyla birlikte ertelenen maçımızı da aldığımızı düşünerek, bırakın şölen havasını 42 binlik bu stadı full doldurmak gerekiyor ki, bu durum oyuncularımızın  yere daha çok sağlam basmasını ve havaya daha çok girmesini sağlayacaktır. Burada en büyük iş tabi ki tribün liderlerine düşmektedir. Sevgili İbrahim Apalı kardeşime, Alaaddin Temiz abime, Hidayet Sarıaslan abime seslenmek istiyorum. Artık harekete ve tribünlerin ayağa kalkmasına acilen ihtiyacı var bu takımın. Çünkü, belki birileri izin vermeyebilir ama Bu takım lig şampiyonluğuna gidiyor. Hatırlayın Bursa’nın şampiyon olduğu seneyi. Yanlış anons yapılıp büyütülmüş bir takımın hevesini kursağında bıraktığı seneyi. Tesadüfe bakın ki bu senede yeşil beyaz renkler zirveyi zorluyor. Trabzon’unda böyle sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşama ihtimalinin olduğunu düşünün. Düşünün ve 100. Yılımıza yakışır bir taraftar profilini hiç olmazsa kalan haftalarda çizelim.

Tabi ki burada iş, sadece tribün liderlerine ve taraftara değil, başta şehrimizin büyüklerine, iş adamlarımıza, siyasilerimize, yönetimimize kısacası Konya’ya düşüyor.

Artık uyanma zamanı. Uyanın ey Konya, uyanın bu tribünler bundan sonra 42 bini görmeli. Milli maçlardaki o coşkuyu hissetmeli hissettirmeli. Sezon sonunda Kültür Park’ta bir şampiyonluk kutlaması daha yaşamak güzel olmaz mı? Konyaspor ile özdeşleşmiş Burcu Güneş ile güzel bir yaz gününü çoluk, çocuk, büyük, küçük, erkek, kadın, aile bir hafta sonu pikniğini böyle güzel bir etkinliğe neden tercih etmeyelim?

Avazım çıktığı kadar bağıra bağıra sesleniyorum. Heeeeeey Konya, uyanın ve bu güzel stadın hakkını, kalan haftalarda verelim. Kasımpaşa maçıyla birlikte bir coşku yaşayalım ve yaşatalım. Artık top tribünlerde olmalı. Hiç ama hiç yakışmıyor Konyaspor camiasına böyle boşvermişlik ruhu. Konyaspor taraftarı bu değil.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Sınığ Arşivi